Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας: Κάλεσμα στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στην Κυπαρισσία

Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας: Κάλεσμα στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στην Κυπαρισσία

Κάλεσμα στις γυναίκες της Τριφυλίας για συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας στις 11.00 το πρωί απευθύνει η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος ΟΓΕ).

Στο κάλεσμα αναφέρεται: «Καθημερινά βιώνεις το άγχος πώς θα τα βγάλεις πέρα με ένα μισθό ή ένα επίδομα που δε φτάνει να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες τις δικές σου και των παιδιών σου, ενώ σε κυνηγάει το τσουνάμι της ακρίβειας και δεν ξέρεις τι να πρωτο-πληρώσεις, το ρεύμα, το ενοίκιο, το δάνειο, το σούπερ μάρκετ ή τις δραστηριότητες των παιδιών. Εργάζεσαι με εξαντλητικά και ακανόνιστα ωράρια, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού. Χρυσοπληρώνεις τα ιδιωτικά μεγαθήρια της υγείας για τους γιατρούς, τις εξετάσεις, τον προγεννητικό έλεγχο, τον τοκετό, την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τον παιδίατρο για το παιδί σου. Αποστάσεις και διαφορετικά ραντεβού σού τρώνε χρήμα και χρόνο. Ένα τσεκ απ ετήσιο χρειάζεσαι 6 μήνες να τρέχεις. Είσαι φορτωμένη με την ευθύνη για τη μόρφωση των παιδιών σου, αφού αποτελεί ατομική σου υπόθεση. Φορτωμένη με τη φροντίδα των ηλικιωμένων γονέων χωρίς καμία διευκόλυνση. Η καλλιέργεια της γης σε εξαντλεί σε χρήμα και κόπο χωρίς καμία κρατική υποστήριξη. Με ακριβό ρεύμα για καλλιέργεια, με ελάχιστη επιδότηση στο πετρέλαιο…

Το έγκλημα στα Τέμπη να μην ξεχαστεί, όλων των νεκρών παιδιών να γίνουμε φωνή. Γεμάτη ανησυχία για την εμπλοκή της χώρας σε πολέμους σε άλλες χώρες. Γι’ αυτό μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε συλλογική-οργανωμένη, διεκδίκηση».

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετέχει ενεργά και το Παράρτημα Οικοδόμων Τριφυλίας.