Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης για τις διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ

Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης  για τις διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες κλιμάκιο – Οι κινητοποιήσεις ανά τη χώρα θα κορυφωθούν με τη γενική απεργία στις 17 Απριλίου

Με σύνθημά τους «Η ακρίβεια στο Θεό, οι μισθοί στα τάρταρα» ξεκίνησαν χθες από την Καλαμάτα οι εργασίες ενημέρωσης των ιδιωτικών υπαλλήλων σχετικά με την προγραμματισμένη γενική απεργία της 17ης Απριλίου από πλευράς ΓΣΕΕ.

Κλιμάκιο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιάννη Παναγόπουλο, και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Σωτήρη Τσώνη, βρέθηκαν χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όπου και παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για τις ενέργειες που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με το γενικό περίγραμμα διεκδικήσεων, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ζητούν πραγματικές αυξήσεις μισθών και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Ανοίγοντας τις χθεσινές τοποθετήσεις ο πρόεδρος του ΕΚ Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, σημείωσε ότι πρόθεση της ΓΣΕΕ είναι η επερχόμενη απεργιακή κινητοποίηση να ξεκινήσει από την περιφέρεια, γι’ αυτό άλλωστε φιλοξενήθηκε χθες στην πόλη κλιμάκιο της Συνομοσπονδίας, με στόχο την ενημέρωση. «Ενημερώνουμε τον κόσμο με φυλλάδια, συνεντεύξεις, ώστε να μάθουν όλοι τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή κοινωνία. Κύριο ζήτημα είναι η ακρίβεια, η οποία ταλανίζει την ελληνική οικογένεια, την ώρα που οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί», τόνισε.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σημείωσε ότι συντονίζοντας η Γενική Συνομοσπονδία όλα τα ελληνικά συνδικάτα ξεκινά μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης, η οποία θα κορυφωθεί στις 17 Απριλίου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το τεράστιο κύμα ακρίβειας. «Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που βιώνουν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά και κάθε ελληνική οικογένεια, έστω και με διαφορετικό τρόπο», εξήγησε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις προτάσεις που καταθέτει σε αυτή την κατεύθυνση η ΓΣΕΕ, εξήγησε ότι αυτές αφορούν ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού, όμως εκείνο το τμήμα που χρειάζεται στοχευμένη παρέμβαση είναι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι απαιτείται επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και πραγματικές αυξήσεις μισθών, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος είναι να αγωνιστούμε και να πάρουμε τις αυξήσεις που θα προστατεύσουν στο ελάχιστο το μισθό μας από την κρίση της ακρίβειας».

Έκλεισε, δε, προσθέτοντας ότι χθες η ΓΣΕΕ κατέθεσε μια ακόμη πρόταση για τον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με την οποία προτείνεται να εναρμονιστεί με τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή στα 908 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Φωτόπουλος, επισήμανε: «Ξεκινάμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα για να κερδίσουμε ξανά το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή ζωή». Αναφερόμενος στη γενική απεργία του Απριλίου, εξήγησε ότι δεν έχει σημασία το πόσο άμεσα ή όχι θα γίνει, αλλά η μαζική συμμετοχή σε αυτή, όποτε και εάν γίνει, για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Της Χριστίνας Μανδρώνη