Παραβατικότητα: Να διατεθεί ξανά αστυνομικό κλιμάκιο της ΟΠΚΕ ζητά ο Π. Μαντάς

Παραβατικότητα: Να διατεθεί ξανά αστυνομικό  κλιμάκιο της ΟΠΚΕ ζητά ο Π. Μαντάς

Το ζήτημα της αυξημένης παραβατικότητας και της ανάγκης να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της Μεσσηνίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Μαντάς ενημέρωσε τον υφυπουργό για τα προβλήματα αστυνόμευσης που εντοπίζονται τόσο στην περιοχή της Καλαμάτας όσο και στην περιοχή της Μεσσήνης, των Φιλιατρών, όπως και στην ευρύτερη περιφέρεια της Μεσσηνίας και εστιάζονται κατά κύριο λόγο σε περιστατικά κλοπών, βιαιοπραγιών, τροχαίων ατυχημάτων και οδικής συμπεριφοράς.

Επίσης, ο Μεσσήνιος βουλευτής στάθηκε στη σημαντική διατάραξη του αισθήματος ασφάλειας για τους πολίτες κατά το τελευταίο διάστημα, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία των Τοπικών Κοινοτήτων και προκαλεί εύλογη ανησυχία στους πολίτες, που αισθάνονται περισσότερο απροστάτευτοι.

Παράλληλα, τόνισε στον υφυπουργό ότι στο πρόσφατο παρελθόν ανάλογα προβλήματα είχαν περιοριστεί με τη διάθεση ειδικού 30μελούς κλιμακίου της ΟΠΚΕ στην περιοχή, η δραστηριότητα του οποίου ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική και οδήγησε σε σημαντικό περιορισμό των περιστατικών. Στο πλαίσιο αυτό διατύπωσε νέο αίτημα προς το υπουργείο να υπάρξει μέριμνα για εκ νέου διάθεση αντίστοιχου αστυνομικού κλιμακίου, το οποίο να αναλάβει σύντομα στοχευμένες περιπολίες και δράσεις, με στόχο, αφενός, να περιοριστεί το πρόβλημα στη ρίζα του και, αφετέρου, να αποκατασταθεί η κοινωνική ηρεμία.

Σημείωσε δε, ότι το θέμα της συστηματικής επιτήρησης και αστυνόμευσης είναι μείζον για την περιοχή της Μεσσηνίας, η οποία είναι σημαντικά επιβαρυμένη λόγω της ύπαρξης και δραστηριοποίησης ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων.

Από την πλευρά του, ο κ. Νικολακόπουλος άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις και τις προτάσεις του βουλευτή, σημειώνοντας ότι το υπουργείο αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που έχει ανακύψει. Παράλληλα, ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση το ζήτημα κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντικό και για το λόγο αυτό το υπουργείο εξετάζει την ανάληψη πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και τους τοπικούς φορείς.