Πρώτα η Πελοπόννησος: Το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά των ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι

Πρώτα η Πελοπόννησος: Το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά των ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι

Ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου για την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Μαυροβουνίου κατέθεσε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος», Μανώλης Μάκαρης.

Σύμφωνα με την ερώτηση: «Στις 30/6/2023 ανανεώθηκε η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου “εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) Αιολικό Πάρκο Μαυροβούνι, ισχύος 22,5 ΜW, στην περιοχή Μαυροβουνίου, Δήμου Πύλου- Νέστορος, Νομού Μεσσηνίας”.

Δεδομένου:

-Ότι υπήρχε αρνητική εισήγηση από τη Νομαρχία Μεσσηνίας για αιολικό πάρκο στη συγκεκριμένη περιοχή (απόφαση 146/2008 Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας)

-Ότι υπάρχει πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου- Νέστορος κατά της συγκεκριμένης εγκατάστασης

-Ότι η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στην περιοχή NATURA 2000 και η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα αλλοιώσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής  

-Ότι υπάρχει ξεκάθαρη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, όπως διαφάνηκε από το συλλαλητήριο που έγινε στις 18/2, στο οποίο συμμετείχε και η παράταξή μας.

Θα πρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της συγκεκριμένης εγκατάστασης, δηλαδή να γνωμοδοτήσει αρνητικά.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου εάν θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη συγκεκριμένη περιοχή».