Προτάσεις της παράταξης «Καλαμάτα_Μετά» στο Τοπικό Συμβούλιο…

Προτάσεις της παράταξης  «Καλαμάτα_Μετά» στο Τοπικό Συμβούλιο…

Καλύτερη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου και μεγαλύτερη προσοχή στα θέματα και στις προτάσεις που καταθέτουν οι σύμβουλοι, ζητά ο Μιχάλης Κουτίβας, εκλεγμένος στο Τ.Σ. Καλαμάτας με την παράταξη Τζαμουράνη.

Όπως μας μετέφερε, παρά την έγκαιρη πρωτοκόλληση θεμάτων προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της προηγούμενης συνεδρίασης, κανένα από αυτά δε συζητήθηκε τελικά, ενώ θεωρεί ότι είναι λογικό όσα θέματα δεν προλαβαίνουν να συζητηθούν να μεταφέρονται «αυτομάτως» στην επόμενη συνάντηση. «Παίζουν με την ώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Σήμερα έχει προγραμματιστεί η δεύτερη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου –το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνεδριάζει μια φορά το μήνα- και οι προτάσεις του συνδυασμού «Καλαμάτα_Μετά» δεν περιλαμβάνονται στην «ατζέντα».

Μεταξύ άλλων οι πέντε σύμβουλοι της εν λόγω παράταξης ζητούν τη διάνοιξη της οδού Ύδρας στο «Νησάκι» και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην οδό Λακωνικής. Ειδικότερα εκεί, τονίζουν την επικινδυνότητα της διπλής κατεύθυνσης των κάθετων οδών, ζητώντας μονοδρομήσεις. Επίσης υπενθυμίζουν την ανάγκη για «φρεσκάρισμα» των διαβάσεων που έχουν ξεβάψει και δε διακρίνονται, καθώς και την επιβολή περιορισμού στις ώρες διέλευσης βαρέων οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τοπικό Συμβούλιο Καλαμάτας είναι 15μελές, κάτι που σημαίνει και πιο ευέλικτο, με αμεσότητα και μεγαλύτερες δυνατότητες συνεννόησης. Ας εκμεταλλευτούν αυτά τα στοιχεία τα μέλη και ο πρόεδρος κ. Λύρας, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αφήνοντας στην άκρη παραταξιακές αντιπαλότητες, προς όφελος των πολιτών και καλύτερη αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης μας.
Χ.Ε.