Σαμαράς για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Επικίνδυνο το νομοσχέδιο, καταψηφίζω

Σαμαράς για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Επικίνδυνο το νομοσχέδιο, καταψηφίζω

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, τόσο για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά και την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας, όσο και για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για θεμελιώδη ανατροπή του οικογενειακού δικαίου.

Δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το «επικίνδυνο νομοσχέδιο», επισημαίνοντας ότι το σκεπτικό στηρίχθηκε σε ένα ψέμα, και ότι «ο γάμος των ομοφύλων δεν συνιστά ανθρώπινο δικαίωμα».

Αναφερόμενος στην τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, άσκησε κριτική, υποστηρίζοντας ότι «ένα παιδί χρειάζεται πατέρα και μητέρα». «Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία», είπε.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί θεμελιώδη ανατροπή του εθνικού δίκαιου και έρχεται σε αντίθεση με εκατομμύρια Έλληνες και δεν έπρεπε να το καταθέσει η κυβέρνηση. Δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνει γιατί δεν συνιστά ανθρωπινό δικαίωμα. Ψέμα δεν ισχύει ότι είναι κατοχύρωση ανθρώπινου δικαιώματος. Μακάρι να ήταν μόνο ψέμα, είναι ψευδεπίγραφη επίκληση για ανθρώπινα δικαιώματα ένα, ‘μη μιλάτε τα κεφάλια μέσα’», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση τα ανθρώπινα δικαιώματα για να τα ευτελίζουμε. Είναι επικίνδυνο αυτό το νομοσχέδιο. Τα δικαιώματα κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης. Εδώ μιλάμε και για το δικαίωμα ανήλικου παιδιού και όχι μόνο των ενηλίκων. Η πολιτεία αφαιρεί από τα παιδιά το δικαίωμα να έχουν και μάνα και πατέρα, τότε θα υπάρξει πραγματική στέρηση, αλλά και σύγχυση για τα παιδιά. Από όλα τα προσχηματικά επιχειρήματα, αυτό είναι το πιο προσχηματικό – περιλαμβάνεται η πρόνοια στο υφιστάμενο πλαίσιο για τους ομοφύλους που έχουν ήδη παιδί».

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας ότι «αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας, καταργούν την πυρηνική οικογένεια με μάνα και πατέρα. Το νομοσχέδιο αφορά άμεσα ελάχιστα άτομα, αλλά στην ουσία αγγίζει τους πάντες. Πρόκειται για βέβαιες επιπτώσεις, όπως η καταφυγή στα δικαστήρια να καταργηθεί ο τίτλος πατέρας/μάνα με βάση τη συμπεριληπτικότητα. Σε κάποια ελληνικά σχολεία καθιερώθηκε ο “γονέας 1 γονέας 2″ στα αντίστοιχα έντυπα χωρίς να έχει ψηφιστεί το ν/σ. Κάποιοι θα ζητήσουν να συζητάται στα σχολεία η οικογένεια ως κάτι πιο ουδέτερο. Το ν/σ παραβιάζει το δικαίωμα των γονιών για το τι διδάσκονται και τι δεν θα διδάσκονται τα παιδιά τους». 

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε, σημειώνοντας: «Θα χρησιμοποιείται μια παρένθετη γυναίκα σαν παρένθετη τεκνοποιητική μηχανή και τη μητρότητα σε αγοραίο επάγγελμα και εμπόριο. Στις 14 Δεκεμβρίου ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο σχέδιο κανονισμού που περιλαμβάνει συνολική ανατροπή για το κράτος δικαίου που αποσιωπήθηκε εδώ. Ξέρετε τι προβλέπει; Απάλειψη κάθε αναφοράς σε πατρότητα και μητρότητα και ενσωμάτωση του γονέα 1 και γονέα 2». 

Κλείνοντας την παρέμβαση του, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι το νομοσχέδιο «ανοίγει την πόρτα να γίνουν πράγματα που η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν τα επιθυμεί», λέγοντας ότι υπερψηφίσουν θα στείλουν «ένα μήνυμα στην κοινωνία που θα την απογοητεύσει».

Και συμπλήρωσε: «Ποτέ δεν είδα ένα τόσο ζοφερό τοπίο για τη δύση, όσο αυτό που ζούμε σήμερα».

kathimerini.gr