Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας: «Ο μόνος δρόμος για να σωθούν τα σπίτια του λαού είναι ο δρόμος του αγώνα»

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας: «Ο μόνος δρόμος για να σωθούν τα σπίτια  του λαού είναι ο δρόμος του αγώνα»

«Η οργανωμένη παρέμβαση και κινητοποίηση των συνταξιούχων είχαν ως αποτέλεσμα να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της κατοικίας μέλους μας (χαμηλοσυνταξιούχου), που το μόνο της εισόδημα είναι η επιδότηση από τα ΚΕΑ» σημειώνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Νομού Μεσσηνίας αναφορικά με προχθεσινή του διαμαρτυρία στο κέντρο της Καλαμάτας, έξω από τράπεζα, όπου συμμετείχαν και τα μπλόκα των αγροτών κατά την κάθοδό τους στην κεντρική πλατεία.

Σύμφωνα με το Σωματείο: «Θα είμαστε στον αγώνα κάθε μέρα αν χρειαστεί! Ο μόνος δρόμος για να σωθούν τα σπίτια του λαού, είναι ο δρόμος της οργάνωσης και του αγώνα. Αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

-Να σταματήσει αυτό το αίσχος και συγκεκριμένα να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις σε ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες και σε κάθε λαϊκή οικογένεια

-Να ακυρωθεί κάθε πράξη που τους αφαιρεί την ιδιοκτησία. Σε περίπτωση που τα σπίτια έχουν ήδη αγοραστεί με πλειστηριασμό, να επιστραφούν τα χρήματα στους αγοραστές από τα funds

-Να εξασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση δωρεάν και ασφαλής κατοικία σε όλες αυτές τις οικογένειες

-Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης και δεύτερης κατοικίας και οι επαγγελματικοί χώροι των αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και βιοτεχνών».