Συνάντηση Αλ. Χαρίτση με ΠτΔ: «Υπάρχουν ζητήματα για τα οποία η ελληνική Πολιτεία πρέπει να απαντήσει»

Συνάντηση Αλ. Χαρίτση με ΠτΔ: «Υπάρχουν ζητήματα για τα οποία  η ελληνική Πολιτεία πρέπει να απαντήσει»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δέχθηκε προχθές τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος την ενημέρωσε για την κοινοβουλευτική δραστηριότητα του κόμματος, αλλά και για τις πολιτικές του θέσεις, εν όψει και της ιδρυτικής συνδιάσκεψης του την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Χαρίτσης έθιξε το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας του επικείμενου νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και εξέφρασε την έντονη ανησυχία για την ποιότητα του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, με αφορμή τα όσα αποτυπώνονται στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «βρισκόμαστε και σε μια πολιτική συγκυρία πολύ πυκνή» και πρόσθεσε ότι «αναμένουμε, ενδεχομένως και σήμερα, την κατάθεση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που δεκάδες συνταγματολόγοι έχουν αποφανθεί ότι είναι αντισυνταγματικό, παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος, και κατά τη γνώμη μας είναι και ένα νομοθέτημα το οποίο θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη παρέμβαση των ευρωπαϊκών θεσμών, και ειδικότερα στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποστηρίζοντας ότι «δεν αποτελεί κάποια συνωμοσία εναντίον της χώρας μας, αλλά θέτει σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα του κράτους δικαίου στη χώρα μας, τα οποία, δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε, είναι ζητήματα στα οποία πρέπει η ελληνική Πολιτεία να απαντήσει».