Συνάντηση εργασίας Στάθη Αναστασόπουλου με μητροπολίτη Μεσσηνίας

Συνάντηση εργασίας Στάθη Αναστασόπουλου με μητροπολίτη Μεσσηνίας

Ανάδειξη και αναστήλωση ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας μεταξύ του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου και του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, παρουσία συνεργατών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν έργα που σχετίζονται με την ανάδειξη και αναστήλωση ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων, την αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών και την προσβασιμότητα. Ειδικότερα, τα έργα αποκατάστασης του αρχοντικού Κορφιωτάκη – Αρναουτόγλειου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης, της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς και της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρδακίου. Επίσης, έγινε αναφορά στη δυνατότητα βελτίωσης της οδού πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Βελανιδιάς, αλλά και στις μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης του Ασύλου Ανιάτων και του Μητροπολιτικού Μεγάρου, για τις οποίες η Μητρόπολη έχει ετοιμάσει πλήρη φάκελο.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε εκτενώς το σεβασμιώτατο για τα προβλήματα που υπάρχουν στα έργα, και ειδικά για το αρχοντικό Κορφιωτάκη, που έχει δημοπρατηθεί και αντιμετωπίζει αρκετά ζητήματα. Για παράδειγμα, απαιτεί συμπληρωματικές μελέτες αλλά και επαναδημοπράτηση.

Έγινε μια αναλυτική και δημιουργική συζήτηση για το ενταγμένο έργο της Ιεράς Μονής Δημιόβης και, τέλος, συζητήθηκε η πληρότητα των φακέλων και ο τρόπος συμπλήρωσης των ελλείψεων στα υπόλοιπα έργα, τα οποία θα προχωρήσουν κατόπιν συνεννόησης και με τον περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό.