Θεατρική Διαδρομή: Πρεμιέρα απόψε με το «Θάνατο του Εμποράκου»

Θεατρική Διαδρομή: Πρεμιέρα απόψε με  το «Θάνατο του Εμποράκου»

Η πρώτη από τις δύο διαδοχικές παραστάσεις του σχήματος θa ανέβει στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου

Με σύνθημά τους «Μια ομάδα, δύο έργα», επιστρέφει από σήμερα το ερασιτεχνικό σχήμα «Θεατρική Διαδρομή» της Καλαμάτας.

Πρόκειται, λοιπόν, να παρουσιάσει στο κοινό δύο παραστάσεις με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου. Ο λόγος για το «Θάνατο του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλλερ και μετέπειτα «Οι εκατομμυριούχοι της Νάπολης» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο, με τη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Χαλκιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους συντελεστές, το θεατρικό σχήμα τιμά φέτος και τη δεκαετή συνεργασία του με τον κ. Χαλκιά.

Συνέντευξη Τύπου

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τους συντελεστές εν όψει της αποψινής πρεμιέρας, τόσο η πρόεδρος της Θεατρικής Διαδρομής όσο και ο σκηνοθέτης Κώστας Χαλκιάς σημείωσαν μιλώντας για το έργο του Άρθρου Μίλλερ ότι πρόκειται «για ένα επίκαιρο έργο με το οποίο θα ταυτιστεί μεγάλο μέρος του κοινού».

Θέλοντας να κάνει ένα σύντομο απολογισμό της τριαντακονταετούς πορείας του σχήματος, η κα Τούμπουρου εξήγησε ότι, εκτός από τις θεατρικές παραστάσεις, η Θεατρική Διαδρομή έχει δραστηριοποιηθεί και στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με κοινωνικό πρόσημο. Σημείωσε ακόμα ότι το ερασιτεχνικό σχήμα ανανεώνεται με τους νέους που αναλαμβάνουν τα ηνία, τηρώντας το αξιακό σύστημα το οποίο έχει το σχήμα από το ξεκίνημά του.

Αναφερόμενη στο συγγραφέα του έργου, είπε: «Ο Μίλλερ είναι μαέστρος για το πώς δομεί τις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι σίγουρο ότι ο καθένας θα δει κάτι από την καθημερινότητά του στο συγκεκριμένο διαχρονικό έργο».

Παίρνοντας το λόγο ο σκηνοθέτης Κώστας Χαλκιάς επισήμανε ότι για τον ίδιο ήταν «ανέλπιστη τύχη» έπειτα από δεκαετίες στο θέατρο ν’ ασχοληθεί με έργο του Α. Μίλλερ: «Είναι συγκλονιστική η θεατρική προσέγγισή του, καθώς βασίζεται στο αρχαίο ελληνικό δράμα».

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της παράστασης, ο κ. Χαλκιάς εξήγησε: «Πέρα από το οικονομικό αδιέξοδο του πρωταγωνιστή, υπάρχει και κάτι άλλο: η αξιοπρέπεια του ατόμου, για την οποία οδεύει προς ένα τέλος απίστευτα τραγικό».

Κλείνοντας, ο κ. Χαλκιάς θέλησε να επισημάνει ότι σε επίπεδο πόλης, και επαρχίας ευρύτερα, χρειάζεται μελέτη από τους αρμοδίους για τα πολιτιστικά, καθώς συνεχίζουν να παράγουν πολιτιστικό προϊόν χωρίς καμία ενίσχυση.

Παραστάσεις

Καθημερινά (εκτός Δευτέρας, Τρίτης), στις 21.00

Προπώληση εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 10 ευρώ (μειωμένο: 8 ευρώ)
Προπώληση: Βιβλιοπωλεία «Βιβλιόπολις» & «Όλα Χαρτί», ισόγειο Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας

Της Χριστίνας Μανδρώνη