Υποδοχή μαθητών από Μόναχο στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας

Υποδοχή μαθητών από Μόναχο στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας

Επίσκεψη από το εξωτερικό δέχτηκε την περασμένη Πέμπτη το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας, καθώς υποδέχτηκε δεκαπέντε (15) παιδιά του αδελφοποιημένου σχολείου Wilhelmsymnasium του Μονάχου Γερμανίας.

Όπως σημειώνεται σχετικά εκ μέρους του σχολείου: «Τα παιδιά από τη Γερμανία με τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς φιλοξενούνται στα σπίτια δεκαπέντε (15) παιδιών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου. Τα παιδιά είχαν γνωριστεί από πριν πολύ καλά!

Το πρωί τα παιδιά και οι καθηγήτριες του 7ου Πειραματικού Γυμνάσιου Καλαμάτας, κα Κωνσταντοπούλου, κα Παυλή και κα Σιψά, ετοίμασαν παρουσιάσεις του σχολείου, της πόλης και παιχνίδια γνωριμίας με τα παιδιά. Κι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Γυμνασίου κινητοποιήθηκε και συμμετείχε ενεργά σε αυτή τη δράση φιλοξενίας!

Την Παρασκευή οι επισκέπτες ξεκίνησαν με τους/τις συνοδούς μαθητές/τριες και τις  καθηγήτριές, για να επισκεφτούν την Αρχαία Μεσσήνη. Εκεί ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη του ΚΠΕ Καλαμάτας, Ι. Ραβάνη, η οποία τους μύησε με βιωματικά παιχνίδια στον αρχαιοελληνικό χώρο. Περιδιάβηκαν στο χώρο, έμαθαν για την αρχαία μεσσηνιακή ιστορία, για τη σχέση των Θηβαίων με την ίδρυση της Αρχαίας Μεσσήνης, για τους μεσσηνιακούς πολέμους των Σπαρτιατών και των Μεσσηνίων και την καθημερινή ζωή κατά τα Ελληνιστικά Χρόνια. Τα δε παιδιά από το Μόναχο έμειναν εντυπωσιασμένα… Περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους του αρχαιολογικού χώρου, στο Βουλευτήριο, στο Θέατρο, στην Αγορά. Μία από τις ωραίες στιγμές ήταν που ένιωσαν αρχαίοι Μεσσήνιοι! Αναβίωσαν το άθλημα της πάλης στην Παλαίστρα!

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν τα παιδιά τη διαφορετική κουλτούρα των συνομηλίκων τους στην πράξη! Οι αδελφοποιήσεις σχολείων συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή. Και το Πειραματικό Γυμνάσιο πρωτοστατεί σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».