13 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

13 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και όπλα

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη Μεσσηνία έγιναν 13 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι σε 1.117 άτομα, εκ των οποίων 914 ήταν Έλληνες και 203 αλλοδαποί, καθώς και σε 793 οχήματα.  Επιπλέον, προσήχθησαν 104 άτομα, από τα οποία 83 ήταν Έλληνες και 21 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 57 άτομα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 379 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Τέσσερα άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα: Ένας 68χρονος στη Μεσσήνη καθώς σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε να καλλιεργεί σε γλάστρες εννέα φυτά κάνναβης. Στην Αλλαγή συνελήφθη ένας 29χρονος γιατί κατείχε δύο τσγαριλίκια και δύο ναρκωτικά δισκία, ενώ στην Καλαμάτα ένας 37χρονος διότι είχε τέσσερα ναρκωτικά δισκία κι ένας 32χρονος γιατί είχε ένα ναρκωτικό δισκίο

-Πέντε άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Στους Χράνους συνελήφθη ένας 50χρονος Αλβανός, διότι στο σπίτι του βρέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα, στην Καλαμάτα ένας 55χρονος, ένας 75χρονος κι ένας 80χρονος, γιατί είχε λήξει η άδεια κατοχής όπλου και στη Μεσσήνη μια 74χρονη, διότι δε διέθετε άδεια για κατοχή ενός όπλου

-Δύο άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Δύο άτομα στη Μάνη για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.
Β.Β.