Αλέξης Χαρίτσης: Η Μεσσηνία… θύμα της κυβερνητικής ανικανότητας στα έργα υποδομών

Αλέξης Χαρίτσης: Η Μεσσηνία… θύμα της κυβερνητικής ανικανότητας στα έργα υποδομών

Με την ευκαιρία της προχθεσινής εκδήλωσης της “Νέας Αριστεράς” στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, επισκέφθηκε χθες το πρωί το αεροδρόμιο, όπου και συναντήθηκε με την αερολιμενάρχη Βιβή Βλάχου, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα υποδομών που παρουσιάζει ο διεθνής αερολιμένας.

Μετά το πέρας των συζητήσεων ο κ. Χαρίτσης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι αδιανόητο η βασική πύλη εσόδου στη Νότια Πελοπόννησο να περιμένει τόσα χρόνια για να υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα υποδομών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανησυχητικά αρνητική περσινή χρονιά στον αριθμό των αφίξεων τουριστών και σημείωσε ότι η “Νέα Αριστερά” θα λάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, προκειμένου η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τα σχέδιά της για το αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι δεν είναι μόνο τα έργα στο αεροδρόμιο που καθυστερούν, καθώς δεν υπάρχει πρόοδος ούτε στα υπόλοιπα μεγάλα έργα υποδομών του νομού. Επισήμανε δε, ότι εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας, ανεπάρκειας και αδιαφορίας ορθώνονται εμπόδια στην ανάπτυξη του πρωτογενούς  και του τουριστικού τομέα της  Μεσσηνίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι μέχρι και σήμερα μεγάλες καθυστερήσεις και παλινωδίες στην υλοποίηση του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Αντίστοιχα, τα απαραίτητα για τη λειτουργία του Φιλιατρινού φράγματος αρδευτικά δίκτυα παραμένουν “σχέδια επί χάρτου”, ενώ οι δηλώσεις αρμόδιων υπουργών επιβεβαιώνουν ότι το έργο αναβάθμισης του οδικού άξονα Καλό Νερό – Τσακώνα εξακολουθεί να είναι “εκτός πλάνων” της κυβέρνησης!

Για όλα αυτά επανέλαβε ότι η “Νέα Αριστερά” θα ζητήσει εξηγήσεις στη Βουλή από την κυβέρνηση, αφού «η Μεσσηνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο την… ακαρπία στα έργα υποδομών».

Να σημειώσουμε ότι από την πλευρά της η αερολιμενάρχης Βιβή Βλάχο φάνηκε αισιόδοξη για τη φετινή τουριστική χρονιά, η οποία έχει ήδη ανοίξει για το αεροδρόμιο Καλαμάτας.
Α.Π.