Ανακοίνωση της Ε.Ε. και μηνύματα για την απονομή του Mission Label

Ανακοίνωση της Ε.Ε. και μηνύματα για την απονομή του Mission Label

Τα συγχαρητήρια στην Καλαμάτα προηγούνται των δυσκολιών…

Ανακοίνωση για την απονομή του Mission Label σε 23 πόλεις, ανάμεσα στις οποίες και η Καλαμάτα, εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται δήλωση της Iliana Ivanova, επιτρόπου αρμόδιας για την καινοτομία, την έρευνα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη νεολαία, ενώ γίνεται αναφορά στα επόμενα βήματα της Ε.Ε. στο πλαίσιο της στήριξης των πόλεων στο έργο τους για τη μετατροπή των σχεδίων τους σε σειρά έργων.

Συγχαρητήρια μηνύματα
Σημειώνεται ότι συγχαρητήρια μηνύματα και δηλώσεις έχουν αποστείλει οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, καθώς και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης αναφέρει: «Η ιδιαίτερα τιμητική διάκριση “Mission Label”, που κατατάσσει την Καλαμάτα μας στις Πιστοποιημένες Πόλεις της Ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, είναι η απόλυτη επιβράβευση ενός επιτυχούς σχεδιασμού, που εγγυάται με τη σειρά του και μια επιτυχή υλοποίηση! Η πόλη μας οδεύει σε ένα κλιματικά και τεχνολογικά καλύτερο μέλλον, με συγκροτημένο σχέδιο και όραμα, που θα απαντά στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας!

Μόνο συγχαρητήρια στο δήμαρχό μας Θανάση Βασιλόπουλο και την ομάδα του, που εργάζεται άοκνα για το πρόγραμμα αυτό! Σταθήκαμε και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε όλοι μας αρωγοί, για το καλό της πόλης μας! Συγχαρητήρια, δήμαρχε! Συγχαρητήρια, Καλαμάτα!».

Ο βουλευτής Περικλής Μαντάς σε δικό του μήνυμα σημειώνει: «Η πόλη της Καλαμάτας αποκτά από σήμερα την πιστοποίηση ώστε να γίνει μία από τις “100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις” της Ευρώπης. Πρόκειται για μια δράση-σταθμό για την πόλη μας, που πλέον θα αναλάβει να υλοποιήσει ένα εγκεκριμένο σχέδιο με καινοτόμες πολιτικές αστικής ανάπτυξης, δίνοντας προτεραιότητα στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την πράσινη ανάπτυξη, και αναβαθμίζοντας πολλαπλές πτυχές της καθημερινής μας λειτουργίας.

Από την πρώτη στιγμή συντάχθηκα σε αυτήν την προσπάθεια και στήριξα τις ενέργειες του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, στους οποίους αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.

Πλέον μια νέα προοπτική ανοίγει για όλους, μια προοπτική που αφορά στην καθεμιά και τον καθένα μας.

Γιατί μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η πόλη θα αποκτήσει ένα νέο σχέδιο αστικής λειτουργίας, που θα αγγίξει τις ζωές, τις ατομικές επιλογές, τις συνήθειες και τις προτιμήσεις όλων μας. Συγχαρητήρια, Καλαμάτα!».

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε, επίσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος τονίζει: «Συγχαρητήρια στην Καλαμάτα! Η Καλαμάτα με την απονομή της τιμητικής διάκρισης “Mission Label” ανήκει επίσημα στις Πιστοποιημένες Πόλεις της Ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030. Συγχαρητήρια στο δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και σε όλους όσοι εργάστηκαν -και θα συνεχίσουν να εργάζονται- γι’ αυτή την προσπάθεια. Θα είμαστε δίπλα τους».