Από το χειμώνα στην άνοιξη: Τα fashion items που θα συνεχίσουμε να φοράμε

Από το χειμώνα στην άνοιξη: Τα fashion items που θα συνεχίσουμε να φοράμε

Ο χειμώνας έχει φύγει ήδη, αφήνοντας πίσω τα τελευταία του χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όπως οι σποραδικές βροχές και οι δυνατοί άνεμοι. Η άνοιξη από την άλλη κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία της όσο περνούν οι μέρες και οι εβδομάδες. Πέρα από τη φύση, οι άνοιξη κατακτά και τη γκαρνταρόμπα μας με πιο ελαφριά υφάσματα και ζωντανά χρώματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση! Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να αποχωριστείς όλα σου τα χειμερινά κομμάτια και να τα αντικαταστήσεις με ανοιξιάτικα. Υπάρχουν πολλά χειμωνιάτικα ρούχα και αξεσουάρ, τα οποία μπορούν να σε συντροφεύσουν και την άνοιξη. Ποιά είναι αυτά; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις!

1.   Sneakers
Πρώτα και καλύτερα, τα γυναικεία sneakers είναι ένα παπούτσι-πασπαρτού, το οποίο μπορεί να φορεθεί σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου. Καθώς βαδίζουμε λοιπόν από το χειμώνα στην άνοιξη, τα sneakers είναι το παπούτσι που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε όλες τις περιστάσεις, από casual-chic εμφανίσεις στο γραφείο μέχρι χαλαρές βόλτες στη φύση το σαββατοκύριακο. Αν θέλεις να ταιριάξουν καλύτερα τα παπούτσια σου με τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις σου, προτίμησε ένα λευκό ζευγάρι sneakers!

2.   Τζιν παντελόνι
Το τζιν παντελόνι είναι ένα αγαπημένο κομμάτι ανεξαρτήτως εποχής, αφού προσφέρει άνεση, είναι ευκολοφόρετο, και μπορεί να ταιριάξει τόσο με πρωινές, όσο και με βραδινές εμφανίσεις. Όσον αφορά όμως στο χρώμα, καλό είναι να προτιμήσεις μία πιο ανοιχτή απόχρωση για την άνοιξη, ώστε να μπορέσεις να τη συνδυάσεις ευκολότερα με ανοιξιάτικα παστέλ χρώματα. Για ακόμα πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις, μπορείς αντί για το κλασικό μπλε τζιν να προτιμήσεις το λευκό τζιν ή ακόμα και χρωματιστά τζιν, όπως το ροζ!

3.   Ζακέτα
Η ζακέτα είναι ό,τι πρέπει για casual ανοιξιάτικες εμφανίσεις που είναι ταυτόχρονα άνετες, cozy και κομψές! Μία ζακέτα μπορεί πραγματικά να φορεθεί με αμέτρητους τρόπους ανάλογα με το στυλ σου και τα χρώματα που θέλεις να έχει το outfit σου. Τις πιο κρύες μέρες της άνοιξης, μπορείς να φορέσεις τη ζακέτα σου με ένα τζιν παντελόνι και τα αγαπημένα σου sneakers, ενώ όσο ζεσταίνει ο καιρός μπορείς να την ταιριάξεις με σορτς και σανδάλια. Και στις δύο περιπτώσεις, προτίμησε ανοιχτά χρώματα, όπως το λευκό, το μπεζ, και το απαλό γκρι!

4.   Μποτάκια
Τα χειμωνιάτικα μποτάκια μπορούν άνετα να συμπεριληφθούν στα ανοιξιάτικα looks σου, αρκεί να συνδυαστούν σωστά! Ένας από τους καλυτερους τρόπους με τους οποίους μπορείς να φορέσεις τα μποτάκια την άνοιξη είναι μαζί με φούστες και φορέματα, δημιουργώντας μία αισθητική αντίθεση ανάμεσα στη θηλυκότητα και την πιο street style αισθητική που έχουν τα μποτάκια. Μπορείς επίσης να παίξεις με διάφορα υλικά, όπως το suede και το δέρμα, αρκεί να μην έχουν γούνα και ‘βαριά’ κατασκευή!

5.   Μακρυμάνικες μπλούζες
Η άνοιξη, ειδικά στην αρχή της, δεν σου επιτρέπει ακόμα να φορέσεις τα κοντομάνικα μπλουζάκια σου και τα αμάνικα τοπ σου. Επομένως, οι χειμωνιάτικες μπλούζες σου είναι ακόμα απαραίτητες, με τη διαφορά ότι ενώ το χειμώνα τις χρησιμοποιούσες για layering, τώρα μπορείς να τις φοράς και μόνες τους με ένα τζιν ή μία φούστα. Επίσης, μπορείς να τις φορέσεις μέσα από αμάνικα φορέματα, τα οποία δεν μπορείς ακόμα να φορέσεις μόνα τους!

6.   Κολάν
Αν νομίζεις ότι το κολάν μπορεί να φορεθεί μόνο σε αθλητικά outfits, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος! Με τους κατάλληλους συνδυασμούς μπορεί να γίνει το απόλυτο casual-chic κομμάτι. Για να πετύχεις το αποτέλεσμα αυτό, συνδύασέ το με ένα φαρδύ πουκάμισο (μπορείς να ‘κλέψεις’ ένα από τη ντουλάπα του συντρόφου σου), μπαλαρίνες και μία καμπαρντίνα. Αν από την άλλη θέλεις να δημιουργήσεις ένα υπέροχο street style look, τότε φόρεσε το κολάν σου με ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και ένα oversized ελαφρύ πουλόβερ!

7.   Πουλόβερ
Μη βιάζεσαι να βάλεις και πάλι τα πουλόβερ πίσω στη ντουλάπα σου! Θα τα χρειαστείς καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης, είτε για στυλάτα πρωινά looks, είτε για να προφυλαχθείς από τη βραδινή ψύχρα. Και σε αυτό το κομμάτι, τα σημεία-κλειδιά είναι το χρώμα και το ύφασμα. Όσον αφορά στο χρώμα, προτίμησε το λευκό, το μπεζ, το γαλάζιο, το ροζ και το κίτρινο, ενώ όσον αφορά στο ύφασμα, απόφυγε τα βαριά μάλλινα πουλόβερ και προτίμησε τα πιο ελαφριά υφάσματα, όπως το κασμίρ και το βαμβάκι!

Δεν υπάρχει λόγος να έχεις μία ξεχωριστή γκαρνταρόμπα για το χειμώνα και την άνοιξη! Υπάρχουν πολλά fashion items τα οποία θα είναι κοινά στη χειμωνιάτικη και την ανοιξιάτικη ντουλάπα σου, αποδεικνύοντας ότι με τους κατάλληλους συνδυασμούς και λίγη φαντασία μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχα outfits για όλες τις εποχές!