Δραστηριότητα μαθητών της Καλαμάτας στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολική Διαμεσολάβηση”

Δραστηριότητα μαθητών της Καλαμάτας στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολική Διαμεσολάβηση”

Την ταινία «Οι 12 ένορκοι» παρακολούθησαν την Τετάρτη μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων της Καλαμάτας στο πλαίσιο δράσης του προγράμματος “Σχολικής διαμεσολάβησης».

Ειδικότερα μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 1 ο ΕΠΑΛ, 2 Ο Γυμνάσιο, 7 ο Πειραματικό Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Παραλίας, 4 ο Λύκειο και Λύκειο Αριστομένης που υλοποιούν το πρόγραμμα της “Σχολικής διαμεσολάβησης” σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου παρακολουθήσουν την ταινία «Οι 12 ένορκοι». Μετά την ταινία ακολούθησε συζήτηση για έννοιες όπως η προκατάληψη και ο ρατσισμός και αναδείχθηκε η δυσκολία της αντικειμενικότητας, ο κίνδυνος της κοινωνικής διάκρισης αλλά και τα αίτια της οργής απέναντι στο διαφορετικό. Η δράση αυτή συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και ενισχύει την εκπαίδευση των μαθητών στη Σχολική Διαμεσολάβηση.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας και εκπρόσωπος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Βασίλης Παπαευσταθίου, η δικηγόρος διαμεσολαβήτρια Αναστασία Λιόκουρα και οι εκπαιδευτικοί που συντονίζουν στα σχολεία τους το πρόγραμμα Βιβή Λάμπρη, Φωτεινή Φλώρου, Πέρσα Κοτσονούρη, Άλκη Δίμιζα, Αντωνία Λεβέντη, Ελένη Σύρμα, Άρης Τριανταφυλλόπουλος.