Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας: Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας: Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμά τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίες το 1857 στη Νέα Υόρκη ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, τιμά τις 15.000 γυναίκες που το 1908 παρέλασαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης ζητώντας λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερους μισθούς και δικαίωμα ψήφου. Υιοθετώντας το σύνθημα «Ψωμί και τριαντάφυλλα», με το ψωμί να συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα συμβολική που μας θυμίζει διαχρονικά τους αγώνες των γυναικών για να βρουν τη θέση που τους αξίζει σε μια κοινωνία χωρίς προκαταλήψεις. Την 8η Μαρτίου τιμούμε τη συμβολή των γυναικών στην εξέλιξη της κοινωνίας. Τιμούμε τις γυναίκες που διεκδικούν και κατακτούν κάθε μέρα το σεβασμό, την ισότητα και την αναγνώριση της προσφοράς τους. Οι γυναίκες μπορούν να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε κρίση και να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή.

Σήμερα τιμούμε τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, τη γυναίκα ως σύζυγο, μητέρα και εργαζόμενη. Τη γυναίκα που αγωνίζεται καθημερινά, τη μάνα που καλείται καθημερινά να σταθεί όρθια, δυνατή και δημιουργική, τη γυναίκα που υπομένει, που επιμένει και κερδίζει πολλά!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας καλεί όλες τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στα συνδικάτα, να εντείνουν τη συλλογική δράση τους και μαζί με όλους τους εργαζομένους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ισότιμη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας, στην κοινωνία αλλά και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Χρόνια πολλά σε όλες τις εργαζόμενες! Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας