Γκρουπ επισκεπτών για την Καθαρά Δευτέρα εκτοξεύουν τις πληρότητες των ξενοδοχείων στην Καλαμάτα

Γκρουπ επισκεπτών για την Καθαρά Δευτέρα εκτοξεύουν τις πληρότητες των ξενοδοχείων στην Καλαμάτα

Σε καλό επίπεδο κινούνται και οι κρατήσεις για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Σε αρκετά υψηλά ποσοστά κινούνται οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας για τα δύο τριήμερα του Μαρτίου (Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου), με το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να εμφανίζει σε πολλές περιπτώσεις πληρότητα 100%. Κυρίως υψηλές πληρότητες εμφανίζουν ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν γκρουπ για τις ημέρες αυτές, ενώ όσα έχουν κρατήσεις από μεμονωμένους πελάτες, κινούνται σε κάπως χαμηλότερα επίπεδα

Σε επίπεδο βραχυχρόνιας μίσθωσης, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του E Real Estates Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών, οι προ-κρατήσεις ξεπερνούν το 61%, με 115 διαθέσιμα προς μίσθωση αυτοτελή ακίνητα. Η Καλαμάτα διαθέτει 572 εγγεγραμμένα ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb, ενώ στο σύνολο των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης 718 αυτοτελή ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 212 ευρώ.

Τα τριήμερα του Μαρτίου

Ο φετινός Μάρτιος επιφύλασσε δύο καλά τριήμερα, με το πρώτο στις 18 Μαρτίου, που είναι η Καθαρά Δευτέρα, και το δεύτερο την αμέσως επόμενη εβδομάδα, στις 25 Μαρτίου, που πέφτει Δευτέρα.

Οι πληρότητες στο ξενοδοχείο Elite City Resort είναι αρκετά ικανοποιητικές. Όπως μας ενημέρωσαν από το τμήμα κρατήσεων του ξενοδοχείου, η κίνηση για τις Απόκριες στην Καλαμάτα είναι αρκετά καλή, ενώ ακόμα εκδηλώνεται ενδιαφέρον από κόσμο.

Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας υπάρχουν ακόμα λίγα διαθέσιμα δωμάτια, ενώ για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου η πληρότητα αγγίζει το 100%

Όπως μας επισήμαναν, οι κρατήσεις φέτος για τα εν λόγω τριήμερα έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς.

Σε αρκετά καλό επίπεδο κινούνται οι κρατήσεις για τα τριήμερα και στο ξενοδοχείο Pharae Palace. Όπως μας εξήγησε ο διευθυντής της τουριστικής μονάδας Ευάγγελος Βασιλαδιώτης, οι οιωνοί είναι καλοί φέτος και για το σχολικό τουρισμό. Μάλιστα, χθες το ξενοδοχείο υποδέχτηκε και το πρώτο σχολείο.

Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τα διαθέσιμα ακόμα δωμάτια στο ξενοδοχείο είναι λίγα, ενώ και για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου οι κρατήσεις ξεπερνούν το 90%.

Οι κρατήσεις στο ξενοδοχείο είναι και από γκρουπ και από μεμονωμένους πελάτες, ενώ έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Με το που μπήκε, όμως, ο Μάρτιος έγιναν πιο έντονες.

Κρατήσεις από γκρουπ

Στο ξενοδοχείο Elektra Hotel & Spa οι κρατήσεις έχουν γίνει από μεμονωμένους πελάτες και έτσι οι πληρότητες είναι αρκετά χαμηλότερες. Συνολικά κινούνται περίπου στο 70%.

Από τις προηγούμενες χρονιές οι κρατήσεις κινούνται σε πιο χαμηλά επίπεδα, όπως μας επισήμανε ο κ. Καραγεωργίου, καθώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά έχουν αντίκτυπο στις διακοπές τους.

Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η πληρότητα φτάνει στο 70%, ενώ για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου κινείται γύρω στο 50%.

Εκείνο, επίσης, που είναι χαρακτηριστικό φέτος, είναι ότι από όσους έχουν κάνει κρατήσεις, στην πλειοψηφία τους αφορούν σε δύο διανυκτερεύσεις, δηλώνοντας αναχώρηση από την Κυριακή και όχι τη Δευτέρα των τριημέρων.

Στο 100% είναι η πληρότητα του ξενοδοχείου Rex, στο κέντρο της πόλης. Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έχει κρατήσεις από γκρουπ και έτσι όλα τα δωμάτια είναι κλεισμένα. Για το δε τριήμερο της 25ης Μαρτίου η πληρότητα αυτή τη στιγμή είναι στο 70%.

Της Βίκυς Βετουλάκη