Η Αναστασία «έβαλε φωτιές» στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Η Αναστασία «έβαλε φωτιές» στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Η πέμπτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με τις δηλώσεις του δημάρχου Μεσσήνης για το 164ο Καρναβάλι  να ανάβουν τα αίματα.

Ειδικότερα, αφού πρώτα μίλησε για το θάνατο του καθηγητή Νίκου Ζαχαριά, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο της Μεσσήνης, με το κενό που αφήνει πίσω να είναι δυσαναπλήρωτο, ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στο φετινό καρναβάλι. Σύμφωνα με το δήμαρχο, ήταν απόλυτα επιτυχημένο, ενώ πρόσθεσε ότι είναι υπερτοπικό και αφορά σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μιας και είναι και το παλαιότερο, μετρώντας 164 χρόνια.

Κατά τον ίδιο, έχει το δικό του πολιτιστικό απόθεμα, με τη ραχοκοκαλιά του να είναι η παράδοση, ενώ θα πρέπει να αναβαθμιστεί περαιτέρω, να γίνει πανελλήνιας εμβέλειας και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Γεωργακόπουλος.  Όπως είπε, δε θα μιλούσε για το καρναβάλι, αλλά «δε γίνεται να θέλει η Δημοτική Αρχή να κάνει λόγο για παράδοση και να ξεκινά φέτος το καρναβάλι με ζεϊμπέκικο και να κλείνει με συναυλία της Αναστασίας». Ειδικά δε για το πρώτο, σχολίασε ότι θα μπορούσε να ενταχθεί στην εκδήλωση και όχι να ξεκινά με αυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα καθαρά παραδοσιακό καρναβάλι και δεν πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός με το καρναβάλι της Καλαμάτας.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης είπε ότι «πλέον δεν υπάρχουν τα αίσχη της Γιούσεφ και της Στικούδη» (είχαν εμφανιστεί στο παρελθόν στο καρναβάλι), ενώ κατηγόρησε τη μειοψηφία ότι δεν μπορεί να κάνει λόγο για παράδοση ενώ δεν ψηφίζει καμία πίστωση για το καρναβάλι.

Έκλεισε δε, λέγοντας ότι αυτά είναι λόγια του αέρα και θα πρέπει η παράταξη του κ. Γεωργακόπουλου να παραδέχεται τα λάθη που έκανε όταν ήταν Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε από το δήμαρχο Μεσσήνης να μην εργαλειοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο, για να προσθέσει ότι η συναυλία της Αναστασίας κόστισε 18.000  ευρώ, ενώ όταν εμφανίστηκε στην Κεφαλονιά είχε λάβει  4.700 ευρώ.

Παίρνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Μπεσσής, ευχαρίστησε το δήμαρχο, αλλά και όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί το καρναβάλι, ενώ απαντώντας στην αναφορά του κ. Γεωργακόπουλου για την έναρξη με το ζεϊμπέκικο, σημείωσε πως νούμερο ένα για την παράδοση είναι η φιλοξενία. Έτσι έγινε έναρξη με αυτό, αφού στην πόλη βρισκόταν η Σχολή ζεϊμπέκικου Χορού του Δημήτρη Πετρόπουλου.

Η ατυχής δήλωση του Θανάση Βασιλόπουλου
Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης και σε θέμα που αφορούσε στη διαχείριση των αδέσποτων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Γεωργακόπουλος, ανέφερε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο Δήμος Μεσσήνης κατηγορήθηκε από το δήμαρχο Καλαμάτας ως ανίκανος, αφού δεν μπορεί να εκδώσει τις άδειες για το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος απαντώντας είπε ότι ήταν μια ατυχής δήλωση του Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος είχε ελλιπή ενημέρωση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι επικοινώνησε μαζί του, τον ενημέρωσε, ενώ εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή εκπονείται η μελέτη από την Αναπτυξιακή και είναι μελέτη από κοινού, με τους δύο Δήμους να είναι μαζί στο συγκεκριμένο έργο.

Επίσης, εξήγησε ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Μεσσήνης, καθώς σε αυτόν ανήκει το οικόπεδο στο οποίο αναμένεται να δημιουργηθεί το καταφύγιο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση