«Η παραδοσιακή φλογέρα στον τόπο μας»: Κατασκευή παραδοσιακής φλογέρας στην Αλαγονία

«Η παραδοσιακή φλογέρα στον τόπο μας»: Κατασκευή παραδοσιακής φλογέρας στην Αλαγονία

Μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιηθεί, αύριο Κυριακή, στην Αλαγονία μετά τις 12.30 το μεσημέρι στο κτήριο της Κοινότητας.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Βρυώνης θα μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους τον τρόπο κατασκευής καλαμένιας φλογέρας με την τεχνική που ο ίδιος από την πολύχρονη εμπειρία του έχει διαμορφώσει. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση στη μεγάλη του συλλογή από φλογέρες προερχόμενες από πολλά διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Θα ακουστούν σκοποί και παραδοσιακά τραγούδια από τον κ. Βρυώνη, αλλά και από ντόπιους οργανοπαίκτες που έχουν τα ακούσματα του τόπου μας. Στην παρέα θα συμμετάσχει και το πολυφωνικό γυναικείο σχήμα «Τζαμάλες» με ηπειρώτικα, πελοποννησιακά και αποκριάτικα τραγούδια.

Οι μικροί φίλοι θα κατασκευάσουν πνευστά μουσικά όργανα με τον κ. Δημήτριο Σαρρή και θα αναζητηθούν τρόποι μουσικής συνοδείας της παραδοσιακής μουσικής.

Οι παρευρισκόμενοι θα γευτούν ζεστή φασολάδα με τα όσπρια να είναι δωρεά από «Το Σπίτι του Αγρότη» που βρίσκεται Σπάρτης 35 στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και παραδοσιακές τηγανίτες.