Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας γιόρτασε την Ημέρα του Κουκλοθέατρου

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας γιόρτασε την Ημέρα του Κουκλοθέατρου

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας γιόρτασε προχθές την Ημέρα του Κουκλοθέατρου στην αίθουσα του συλλόγου, και παρά το εμπόδιο της καταρρακτώδους βροχής, ο χώρος γέμισε με χαρούμενα παιδικά χαμόγελα.

Εκεί η Λέττα Πετρουλάκη ζωντάνεψε με τις κούκλες της το παραμύθι από το ομώνυμο βιβλίο της, «Ο ερωτευμένος Μπακακίνος», σε ένα μαγικό σκηνικό, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν κουκλοθέατρο με τους ήρωες του παραμυθιού και συμμετείχαν σε ένα δημιουργικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της συγγραφέως και της κουκλοπαίκτριας Ηρώς Θεοδώρου. Επίσης, κατασκεύασαν το δικό τους Μπακακίνο, στον οποίο έδωσαν ζωή πάνω στο σκηνικό της λίμνης του.

Έτσι, για μια ακόμα φορά οι κούκλες της Πειραματικής Σκηνής ζωντάνεψαν με μαγικό τρόπο παραμύθια σε μια κουκλοθεατρική και δημιουργική βραδιά και σκόρπισαν χαρά και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους φίλους του κουκλοθεάτρου.

«Άντε και του χρόνου σε μια πιο μεγάλη και ανοιχτή για το κοινό γιορτή του κουκλοθεάτρου στις 21 Μαρτίου. Ζήτω οι κούκλες! Ζήτω το κουκλοθέατρο! Ζήτω τα παραμύθια!» σχολιάζεται χαρακτηριστικά από την Πειραματική.