Και σήμερα στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων Καλαμάτας

Και σήμερα στάση εργασίας  των δικαστικών υπαλλήλων Καλαμάτας

Στην πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, για την Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας, συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας. Η στάση θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Μέχρι και χθες οι δικαστικοί υπάλληλοι με απόφαση της Ομοσπονδίας τους πραγματοποιούσαν καθημερινά (από τις 9.00 έως τις 11.00 το πρωί) δίωρες διακοπές εργασιών σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες.

Κύριο θέμα των κινητοποιήσεών τους είναι ο νέος δικαστικός χάρτης. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Δε θα περάσει η κατάργηση – συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο “σβήσιμο” δεκάδων δικαστικών υπηρεσιών από το χάρτη με το κριτήριο του “κόστους – οφέλους”, για την αύξηση των αποδοχών μας και την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες, για σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Το κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών όλης της χώρας, ακόμα και των ακριτικών περιοχών, στη Δικαιοσύνη. Τα κυβερνητικά σχέδια αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη κινούνται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, δεν παίρνουν υπόψη τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας».