Με χειροπέδες και οι τρεις επίδοξοι ληστές πρακτορείου ΟΠΑΠ στους Γαργαλιάνους

Με χειροπέδες και οι τρεις επίδοξοι ληστές πρακτορείου ΟΠΑΠ στους Γαργαλιάνους

Άμεση ήταν η εξιχνίαση της απόπειρας ληστείας σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στους Γαργαλιάνους από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Γαργαλιάνων, η οποία συνέβη τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας.

Οι επίδοξοι ληστές τράπηκαν σε φυγή, όταν ο υπάλληλος του πρακτορείου αντιστάθηκε και ευτυχώς τον τραυμάτισαν μόνο, χτυπώντας τον με τη λαβή του όπλου που κρατούσε ο ένας στο πρόσωπο.

Μέσα σε λίγες ώρες συνελήφθησαν οι δύο δράστες, ενώ την επόμενη ημέρα συνελήφθη και ο τρίτος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Με όπλο
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 2.00 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ένας 26χρονος, με καταγωγή από Αλβανία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μπήκε στο πρακτορείο «ΟΠΑΠ» που βρισκόταν σε λειτουργία και με την απειλή όπλου ζήτησε χρήματα από τον 51χρονο υπάλληλο. Ο υπάλληλος αντέδρασε, πρόβαλλε αντίσταση και ήρθε στα χέρια με τον επίδοξο ληστή.

Κατά τη συμπλοκή ο 26χρονος τον χτύπησε στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου και ακολούθως τράπηκε σε φυγή, χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει κάποιο χρηματικό ποσό.  Έξω από το πρακτορείο με αυτοκίνητο τον περίμεναν δύο συνεργοί του, ένας 20χρονος Ρομά κι ένας 25χρονος Ρουμάνος, και διέφυγαν με το όχημα.

Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας η οποία με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Γαργαλιάνων και της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος συνέλεξαν μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό.

Με την αξιοποίηση πληροφοριών και τη συλλογή στοιχείων οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Οργανώθηκε επιχείρηση και το απόγευμα της Κυριακής ο 26χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην Καλαμάτα, ενώ λίγες ώρες αργότερα εντοπίσθηκε και ο 20χρονος Ρομά σε καταυλισμό στους Γαργαλιάνους και συνελήφθη επίσης.

Για τον 25χρονο Ρουμάνο εκδόθηκε ένταλμα και τελικά συνελήφθη κι αυτός την Καθαρά Δευτέρα στους Γαργαλιάνους.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Της Βίκυς Βετουλάκη