Νέο χρονοδιάγραμμα θα καθορίσει την ολοκλήρωση ανακατασκευής του Διοικητηρίου

Νέο χρονοδιάγραμμα θα καθορίσει την ολοκλήρωση ανακατασκευής του Διοικητηρίου

Το εργοτάξιο επισκέφθηκε χθες ο περιφερειάρχης Δ. Πτωχός

Νέο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών που αφορούν στην ανακατασκευή του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν μέχρι τώρα καθυστέρησαν το έργο κι αυτό αναγκάζει σε επαναπροσδιορισμό του.

Αυτό τόνισε χθες, μετά την επίσκεψή του στο χώρο του εργοταξίου μαζί με μηχανικούς και στελέχη της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός.

Τεχνικά ζητήματα
Ο κ. Πτωχός σημείωσε αρχικά ότι το έργο μέχρι τώρα δεν είχε καλό ρυθμό εξέλιξης, αλλά μπορεί να μπει τώρα, βελτιώνοντας και τις χρηματορροές.

Σχετικά με την καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου και το τι φταίει, ο κ. Πτωχός επισήμανε: «Υπάρχουν πάρα πολλά ευρήματα, τα οποία βλέπω κι εγώ ως τεχνικός. Όταν άρχισαν οι πρώτες εργασίες, διαπιστώθηκαν κυρίως προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη στατικότητα. Αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα κτήριο που φτιάχτηκε τη δεκαετία του 1970. Εντοπίσθηκαν προβλήματα που έπρεπε να μελετηθούν εκ νέου και να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες».

Όπως διευκρίνισε, ακόμα δεν μπορεί να προσδιορισθεί το νέο χρονοδιάγραμμα και αυτό θα γίνει τις επόμενες 10 ημέρες και θα ανακοινωθεί.

Ερωτώμενος για την πρόταση του Δήμου Καλαμάτας να δημιουργηθεί υπόγειο πάρκινγκ στον μπροστινό υπαίθριο χώρο, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι είναι μια ιδέα που έχει απασχολήσει και την Περιφέρεια, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό κώλυμα, καθώς οι μελέτες του έργου προβλέπουν πως όλος ο χώρος είναι χώρος για γεωθερμία. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει όλη η μηχανολογική μελέτη. Είναι κάτι που συζητάμε με τον ανάδοχο και με τις υπηρεσίες μας, ώστε να μη χαθεί ένας χώρος που θα μπορούσε να είναι ωφέλιμος για κάτι άλλο», σχολίασε.

Κλείνοντας σημείωσε ότι στεγαστικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι άλλες Περιφερειακές Ενότητες και η Περιφερειακή Αρχή θα ήθελε να στεγάσει συνολικά τις υπηρεσίες της, προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα, τα οποία, όπως είπε, είναι πάρα πολλά.

Της Βίκυς Βετουλάκη