Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε κολύμβηση

Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι ένα από τα πιο όμορφα αθλήματα. Αν έχεις ασχοληθεί ποτέ με την κολύμβηση, ξέρεις καλά ότι πέρα από καλή εκγύμναση σου προσφέρει και μια απερίγραπτη ηρεμία. Ο χρόνος που έχεις με τον εαυτό σου κάτω από το νερό είναι πραγματικά θαυματουργός για το μυαλό, αφού μπορείς να σκεφτείς πολύ πιο ήρεμα και καθαρά χωρίς στρες και θορύβους. Αν πάλι δεν έχεις ξανασχοληθεί με αυτό το άθλημα ή και γενικά με τον αθλητισμό, η κολύμβηση είναι μία μοναδική εμπειρία καθώς είναι το άθλημα με τους λιγότερους τραυματισμούς. Είναι το νούμερο ένα άθλημα που προτείνουν γιατροί και φυσικοθεραπευτές για την αντιμετώπιση μυϊκών πόνων και την αποθεραπεία. Για να ξεκινήσεις κολύμβηση θα πρέπει πρώτα να έχεις πάρει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις μια αναλυτική λίστα με όλα αυτά που θα χρειαστεί να έχεις.

Σάκος: Ένας καλός και ευρύχωρος σάκος είναι το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείς ώστε να μπορείς να έχεις συγκεντρωμένο τον εξοπλισμό σου. Προτίμησε έναν σάκο που θα έχει αδιάβροχο ύφασμα γιατί όπως αντιλαμβάνεσαι αυτή η δραστηριότητα έχει πολύ νερό. Επίσης, θα είναι πολύ βοηθητικό ο σάκος να έχει επιμέρους θήκες στις οποίες να μπορείς να μοιράσεις τα πράγματά σου.

Extra tip: Έχε πάντα μαζί σου νάιλον σακούλες ή άλλου είδους αδιάβροχες θήκες για να βάζεις μέσα το βρεγμένο μαγιό.

Μαγιό: Όπως θα έχεις παρατηρήσει και από τους αγώνες κολύμβησης στην τηλεόραση, οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες φορούν πάντα ειδικά μαγιό. Θα πρέπει να επιλέξεις ένα μαγιό που να έχει καλή και σταθερή εφαρμογή στο σώμα σου, ώστε να μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις και τις βουτιές με άνεση. Αν θες το μαγιό σου να διαρκέσει περισσότερο, φρόντισε να είναι κατάλληλο για νερό πισίνας και μετά από κάθε προπόνηση να το ξεπλένεις καλά.

Σκουφάκι και γυαλάκια: Τα δύο πιο σημαντικά αξεσουάρ του εξοπλισμού σου, είναι το σκουφάκι και τα γυαλάκια. Αφενός το σκουφάκι μαζεύει τα μαλλιά ώστε να μη σε εμποδίζουν κατά τη διάρκεια της άσκησης και προστατεύει τα αυτιά από το νερό. Αφετέρου τα γυαλάκια σου δίνουν τη δυνατότητα να βλέπεις μέσα στο νερό κάτι το οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου να μπορείς να κάνεις την προπόνησή σου.

Σαγιονάρες και μπουρνούζι: Δύο επίσης απαραίτητα αξεσουάρ για πριν και μετά την προπόνηση. Για τη μετακίνησή σου προς και από την πισίνα θα πρέπει να εξοπλιστείς σαγιονάρες ανδρικές ή σαγιονάρες γυναικείες οι οποίες έχουν εύκολη εφαρμογή και δεν θα φοβάσαι αν βραχούν. Το μπουρνούζι θα σε βοηθήσει να στεγνώσεις μετά την έξοδό σου από την πισίνα και θα σε προφυλάξει από το κρύο μέχρι να φτάσεις στα αποδυτήρια.