Οδός Ναυαρίνου: Η βιτρίνα της Καλαμάτας θέλει φροντίδα…

Οδός Ναυαρίνου: Η βιτρίνα της Καλαμάτας θέλει φροντίδα…

Στο Δήμο μιλούν για πληρότητες τριημέρου, αλλά ξέχασαν την παραλιακή οδό  

Καθημερινά εκατοντάδες κόσμου περπατούν στην παραλιακή οδό της Καλαμάτας, ενώ αναμένεται η κίνηση να αυξηθεί λόγω τριημέρου, καθώς, όπως υποστήριξαν και στο Δήμο Καλαμάτας, υπάρχει πληρότητα στα ξενοδοχεία.

Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο, το οποίο ουσιαστικά είναι η βιτρίνα της πόλης, δεν είναι η καλύτερη και χρειάζεται άμεσα συντήρηση.

Εκτός από κάποια καταστήματα, ευτυχώς ελάχιστα, που έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν το χώρο που νοικιάζουν σε αποθήκη, αφού δεν απομακρύνουν τον εξοπλισμό τους όταν δε λειτουργούν, με την εικόνα να είναι άσχημη, υπάρχουν και οι ευθύνες που αναλογούν στο Δήμο.

Χθες, μια μέρα πριν από το περίφημο τριήμερο, με την πόλη θεωρητικά να είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες, καθώς την Καθαρά Δευτέρα η παραλία θα «βουλιάξει» από κόσμο, καθότι αποτελεί ιδανικό σημείο για πέταγμα χαρταετών, περπατήσαμε το νότιο πεζοδρόμιο, από το σημείο που σταματά ο ποδηλατόδρομος μέχρι το τέρμα του.

Οι εικόνες, νομίζουμε, είναι αντιπροσωπευτικές της κατάστασης που επικρατεί.

«Όσα δε βλέπει η πεθερά»…
Κι αφού ολοκληρώσαμε το «Όσα βλέπει η πεθερά», περνάμε στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το οπλισμένο σκυρόδεμα, το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα, αν κάποιος βρεθεί στην ακτή.

Στα περισσότερα σημεία οι σιδερόβεργες έχουν βγει στην επιφάνεια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που έχουν φύγει από τη θέση τους.

Πριν από μερικά χρόνια είχε τεθεί το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχαν γίνει κάποιες βασικές παρεμβάσεις στο σημείο που περνά το Πολιταίικο, αλλά το πρόβλημα δε φαίνεται να είναι μόνο εκεί.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο κατασκευάστηκε στις αρχές του 1990 και οι εργασίες συντήρησης του σκυροδέματος μπορεί να περιορίζονται στη μία που αναφέραμε παραπάνω.

Πρόκειται για πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε ό,τι βλέπει το μάτι, αλλά στη στατικότητα του πεζοδρομίου.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση