Όνειρο… απατηλό το Διαδημοτικό Κυνοκομείο Καλαμάτας – Μεσσήνης

Όνειρο… απατηλό το Διαδημοτικό Κυνοκομείο Καλαμάτας – Μεσσήνης

Το έργο δεσμεύτηκε να υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την τύχη της λειτουργίας του Διαδημοτικού Κυνοκομείου των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας στην περιοχή της Μακαρίας στη Μεσσήνη.

 Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει καταθέσει ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ζητώντας ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του. Οι απαντήσεις που έπαιρνε μέχρι σήμερα ήταν κάτι μεταξύ ήξεις…αφίξεις.

Οπότε αποφάσισε να ψάξει το θέμα περισσότερο. Έτσι, τα στοιχεία που δόθηκαν από Υπηρεσίες στο αίτημά του, αποδείκνυαν ότι είναι αδύνατο να γίνει το Διαδημοτικό Κυνοκομείο.

Τα παραπάνω παρουσίασε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα όσα υποστήριξε ανάγκασαν τη δημοτική αρχή να παραδεχτεί ότι ο δήμος Μεσσήνης επί δύο χρόνια δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει στην υλοποίησή του και μάλιστα ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, είπε ότι επειδή δεν μπορεί να εκκρεμεί άλλο αυτό το θέμα έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να βρουν χώρο για τη δημιουργία του Διαδημοτικού Κυνοκομείου στα όρια του Δήμου Καλαμάτας.

“Δεν προχωρά τίποτα. Αγανάκτησα” σημείωσε, χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Καλαμάτας, αναφερόμενος στη στασιμότητα του θέματος και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ζήτησε από την αρμόδια αντιδήμαρχο, Πιπίνα Κουμάντου, να πάει στο Δήμο Μεσσήνης να δει που βρίσκεται αυτό το θέμα και συγχρόνως να αναζητηθεί χώρος, σε συνεργασία και με το Δασαρχείο, για τη δημιουργία του Κυνοκομείου στην Καλαμάτα.

Η αντιδήμαρχος Π. Κουμάντου είπε ότι η υπόθεση του Διαδημοτικού Κυνοκομείου βρίσκεται στο μηδέν, χωρίς ευθύνη του δήμου Καλαμάτας, γιατί ο χώρος που προοριζόταν για την κατασκευή του, στη Μακαρία, φαίνεται ότι δεν είναι κατάλληλος, δεδομένου ότι τμήμα του είναι απαλλοτριωμένο ως προέκταση των χώρων του αεροδρομίου, επειδή δίπλα του θα περνάει ο δρόμος Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζόμυλου, αλλά και γιατί στην περιοχή αυτή βρίσκονται αρδευτικά κανάλια του ΓΟΕΒ. Επίσης σημείωσε ότι η πρόσβαση γίνεται με χωματόδρομο, ενώ είναι κοντά η πόλη της Μεσσήνης.