Π.Ε. Μεσσηνίας: Ευρεία σύσκεψη για αθλητικά και πολιτιστικά έργα

Π.Ε. Μεσσηνίας: Ευρεία σύσκεψη  για αθλητικά και πολιτιστικά έργα

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα κατηγορίας αθλητισμού και πολιτισμού.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, συμμετείχαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Αθλητισμού, Βασίλης Σιδέρης και Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα. Επίσης, πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος, Τριφυλίας, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης.

Όσον αφορά στα έργα αθλητισμού, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα σε εξέλιξη έργα των Δήμων της ΠΕ Μεσσηνίας, αλλά και αυτά που είναι ώριμα μελετητικά ή σχεδιάζονται να μελετηθούν. Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες έκδοσης αδειών λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου αυτές δεν έχουν εκδοθεί, αλλά και το γεγονός της ύπαρξης απινιδωτών σε κάθε αθλητική εγκατάσταση προς χρήση από κατάλληλο προσωπικό σε περίπτωση ανάγκης.

Για τα έργα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, συζητήθηκαν διεξοδικά οι εκδηλώσεις πολιτιστικής φύσεως που υλοποιούν οι Δήμοι, καθώς και τα έργα πολιτισμού που υλοποιούνται ή μελετούνται σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ιστορικών μνημείων ή ευρύτερων χώρων πολιτισμού.

Τέλος, από τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ζητήθηκε να κατατεθεί από τους εκπροσώπους των Δήμων σχετικό υπόμνημα με τα έργα και τις δράσεις που συζητήθηκαν, προκειμένου να κατηγοριοποιηθούν οι ανάγκες που προκύπτουν, ανά τομέα παρέμβασης, και να αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης, μέσω διαφόρων προγραμμάτων.