Π.Ε. Μεσσηνίας: Συνεδρίαση Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Π.Ε. Μεσσηνίας: Συνεδρίαση Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Μετά την εκδήλωση του σεισμού χθες συνεδρίασε το Έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν ακόμη ο αναπληρωτής περιφερειάρχης και πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου, Λάμπρος Τζούμης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας Αθανάσιος Κατσαφάδος, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γεώργιος Φάβας, η υπεύθυνη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Γεωργία Μαραβά, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τριφυλίας Αντώνιος Βλάχος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Μεσσηνίας Παναγιώτης Τσιλίκας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μεσσηνίας Δημήτριος Καλδής, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοφανία Σιούτη-Μερκούρη και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιωάννης Φραγκής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων με βάση τις αρμοδιότητες τους, ενώ σημειώθηκε πως δεν αναφέρθηκαν σοβαρά προβλήματα από τη σεισμική δραστηριότητα σε όλο το Νομό Μεσσηνίας. Κλιμάκια δε των Δήμων επισκέφθηκαν τις σχολικές μονάδες χωρίς να διαπιστώσουν σοβαρά ζητήματα. Μόνο οι σχολικές μονάδες του Δήμου Τριφυλίας, με απόφαση του δημάρχου, έκλεισαν για προληπτικούς λόγους και έγινε αποχώρηση των μαθητών.

Επιπλέον, κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποίησαν ελέγχους χωρίς να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τέλος, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή για το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό παρουσιασθεί.