Πετσόκοψαν τα αλμυρίκια στην περιοχή του Φιλοξένια. Γιατί;

Πετσόκοψαν τα αλμυρίκια  στην περιοχή του Φιλοξένια. Γιατί;

Αφιλόξενη φαίνεται πως έγινε η περιοχή του Φιλοξένια για τα δέντρα… Όπως μας μετέφεραν με πόνο ψυχής, όλα τα αλμυρίκια που βρίσκονται στην παραλιακή σειρά υπέστησαν βάρβαρο κλάδεμα, πραγματικό πετσόκομμα, ενώ δε λυπήθηκαν ούτε μια ολάνθιστη αυτή την εποχή ακακία, η οποία αποκαθηλώθηκε ολοσχερώς -δεν έχει σημασία αν ήταν εντός του οικοπέδου του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, ίσα ίσα δεν πείραζε κανέναν, παρά ομόρφαινε όλο τον τόπο και ζέσταινε όσους περνούσαν από εκεί, σε μια εποχή που το έχουμε όλοι μεγάλη ανάγκη.

Η εικόνα, όπως μεταφέρεται και μέσα από τις φωτογραφίες, είναι πραγματικά αποκαρδιωτική. Σε μια περίοδο που το πράσινο πλήττεται με πολλούς τρόπους, η ξηρασία επεκτείνεται, οι πόλεις είναι γενικά αποψιλωμένες από βλάστηση, η ανάγκη για σκιά είναι ζωτική, υποτίθεται ότι έχουμε αποκτήσει και μια κουλτούρα σεβασμού του περιβάλλοντος, τέτοιες ενέργειες είναι ανεπίτρεπτες και εξοργιστικές για όσους έχουν κάποιες παραπάνω ευαισθησίες.

Κι αν όσοι σκέφτονται και πράττουν με αυτόν τον τρόπο δε φοβούνται μια αόριστη Νέμεση, ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν τον αντίκτυπο που έχουν τέτοιες βαρβαρότητες στον τουρισμό της περιοχής μας…
Χ.Ε.