Στο νέο έντυπο πεζοπορικό χάρτη του ΕΟΤ το Μηναγιώτικο Μονοπάτι Natura 2000

Στο νέο έντυπο πεζοπορικό χάρτη του ΕΟΤ το Μηναγιώτικο Μονοπάτι Natura 2000

Μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς από τους Κάτω Αμπελόκηπους έως τη Φοινικούντα

Ένα ακόμη βήμα ανάδειξης για το Μονοπάτι Μηναγιώτικο Natura 2000 (Κάτω Αμπελόκηποι – Φοινικούντα) έγινε με τη διεθνή προβολή του μέσω του νέου έντυπου πεζοπορικού χάρτη του ΕΟΤ, ο οποίος διανέμεται δωρεάν από τα γραφεία του ανά τον κόσμο.

Επιπλέον, παρουσιάζεται και στην επίσημη σελίδα του Οργανισμού, από όπου μπορεί κάποιος να τον κατεβάσει σε ψηφιακή μορφή υψηλής ανάλυσης (νέος πεζοπορικός χάρτης της Ελλάδας:  https://www.visitgreece.gr/el/media-kit/maps/).

Από το ειδικό αφιέρωμα του ΕΟΤ για το Μηναγιώτικο Μονοπάτι, διαβάζουμε: Στο νότιο τμήμα της όμορφης Μεσσηνίας, το Μηναγιώτικο Μονοπάτι διασχίζει μία περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, τμήμα της οποίας έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Ακολουθεί την πορεία του Μηναγιώτικου ποταμού, περνώντας μέσα από την πράσινη κοιλάδα γύρω από τη λεκάνη απορροής του. Το μονοπάτι έχει σηματοδοτηθεί με πινακίδες υποδοχής και ενημέρωσης από την αρχή έως το τέλος του. Παρέχονται πληροφορίες όπως χάρτες και στοιχεία για την φύση και τα πολιτιστικά εκθέματα της περιοχής. Ξεκινά την παραποτάμια πορεία του από τον οικισμό των Κάτω Αμπελοκήπων, για να τελειώσει στην παραθαλάσσια Φοινικούντα, όπου εκβάλλει και ο ποταμός.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το αφιέρωμα, με περισσότερες πληροφορίες και ενδεικτικές, της πανέμορφης διαδρομής και τις περιοχής, φωτογραφίες του Δ. Κόρδου από το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.visitgreece.gr/el/experiences/activities/land-activities/minagiotiko-trail.