Στο Τομεακό του υπουργείου Υποδομών η επέκταση του Γυμνασίου – Λυκείου Πύλου

Στο Τομεακό του υπουργείου Υποδομών  η επέκταση του Γυμνασίου – Λυκείου Πύλου

Στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών 2021-2025 εντάχθηκε με απόφαση του υπουργού η εκπόνηση μελετών, οι απαιτούμενες εγκρίσεις και η έκδοση οικοδομικής άδειας για το Γυμνάσιο – Λύκειο Πύλου, με δικαιούχο τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 111.476 ευρώ και αφορά στο ποσό που χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης. 

Το έργο
Το έργο αφορά στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και την έκδοση των παρεπόμενων αδειών και εγκρίσεων για την «Ανέγερση – προσθήκη έξι αιθουσών διδασκαλίας και λοιπών υποστηρικτικών χώρων στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πύλου».

Οι προβλεπόμενες κτηριακές εγκαταστάσεις θα ανεγερθούν εντός του γηπέδου στο οποίο έχει ανεγερθεί το Γυμνάσιο – Λύκειο Πύλου, που βρίσκεται στη θέση Καμάρες ή Πλατύ Πηγάδι, επί της  επαρχιακής οδού Πύλου – Μεθώνης στην κτηματική περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Το γεωτεμάχιο έχει εμβαδόν 11.850,057 μ2 και η σημερινή δυναμικότητα του σχολικού συγκροτήματος είναι 200 μαθητών/τριών στο Γυμνάσιο και 160 μαθητών/τριών στο Λύκειο.

Ως ημερομηνία έναρξης της πράξης έχει ορισθεί η 15η Απριλίου 2024 και ως ημερομηνία λήξης της πράξης η 31η Δεκεμβρίου 2025. 

Το σχολείο
Το σχολείο, που έχει ιδρυθεί με βασιλικό διάταγμα στις 31/12/1836, αυτή τη στιγμή διαθέτει δέκα αίθουσες, ενώ υπάρχουν ακόμα εργαστήριο χημείας/τεχνολογίας και εργαστήριο πληροφορικής. Επίσης, βιβλιοθήκη και εξειδικευμένο χημείο, που χρησιμοποιούν το Γυμνάσιο και το συστεγαζόμενο Λύκειο.

Το Γυμνάσιο Πύλου είναι χτισμένο στο δρόμο προς Μεθώνη, στο ύψος του σταδίου της Πύλου. Έτσι το σχολείο έχει πρόσβαση στο στάδιο, τα γήπεδα 5Χ5 και το κλειστό γυμναστήριο. Ακόμα στο χώρο του σχολείου υπάρχουν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα γήπεδο μπάσκετ και δυο γήπεδα βόλεϊ.

Της Βίκυς Βετουλάκη