Σύλληψη 22χρονου στη Βέργα για διακίνηση χασίς

Σύλληψη 22χρονου στη Βέργα για διακίνηση χασίς

Συνολικά 19 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα σε αστυνομική επιχείρηση

Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης ένας 22χρονος στη Βέργα από αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο νομού και συνολικά συνελήφθησαν 19 άτομα για διάφορα αδικήματα.

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη Περιφέρεια Πελοποννήσου και συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 1.188 άτομα, εκ των οποίων τα 977 ήταν Έλληνες και 211 αλλοδαποί, καθώς και σε 844 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 107 άτομα, από τα οποία 78 ήταν Έλληνες και 23 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 62 άτομα. Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 341 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

-Δύο άτομα για ναρκωτικά: Έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, το απόγευμα της Τετάρτης αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι 22χρονου στην περιοχή της Βέργας. Βρήκαν στην κατοχή του 25,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 6 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη, τύπου σοκολάτα, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο και 300 ευρώ.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τουλάχιστον το τελευταίο δεκαήμερο ο 22χρονος διακινούσε χασίς, πουλώντας την ακατέργαστη κάνναβη προς 8 ευρώ το γραμμάριο και την κατεργασμένη προς 30 ευρώ το γραμμάριο.
Επίσης, στο πλαίσιο της γενικότερης επιχείρησης, συνελήφθη στην Καλαμάτα ένας 56χρονος, καθώς κατείχε 14,5 γραμμάρια χασίς.

-Τέσσερα άτομα, ένας 39χρονος, ένας 91χρονος, ένας 57χρονος κι ένας 42χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς είχαν λήξει οι άδειες για κυνηγετικά όπλα που κατείχαν

-Οκτώ Έλληνες και τρεις αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη