Συντονισμός προγραμμάτων για ανάπτυξη Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμων

Συντονισμός προγραμμάτων για ανάπτυξη Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμων

Ο συντονισμός για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των προγραμμάτων ΟΧΕ-ΒΑΑ, ΕΣΠΑ και ΔΑΜ από το σύνολο των ωφελούμενων του προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση», κυριάρχησε στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, παρουσία των δημάρχων Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλου, Οιχαλίας Παναγιώτας Γεωργακοπούλου και Γορτυνίας Στάθη Κούλη (εξ αποστάσεως), το απόγευμα της Τρίτης στην Τρίπολη.

Από την πλευρά του, ο κ. Πτωχός τοποθετήθηκε εμφατικά για την ανάγκη δημιουργίας κοινής δεξαμενής αλληλοσυμπληρούμενων έργων από τα οποία θα επωφεληθούν και οι τέσσερις αυτοί Δήμοι, ενώ δεν παρέλειψε να αναλύσει το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας και τους άξονες που καλούνται να κινηθούν, με την παρότρυνση τα έργα που θα προταθούν να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα.

«Να βρει ο κάθε Δήμος το αφήγημά του με ειλικρίνεια και ρεαλισμό», ζήτησε ο περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στη μοναδική ευκαιρία που έχουν οι Δήμοι, ζητώντας επιτάχυνση των διαδικασιών σε προτάσεις και πρωτοβουλίες, παράλληλα με τις κινήσεις της Περιφέρειας, για χωροταξικά-και όχι μόνο- ζητήματα.

Στην παραγωγική αυτή συζήτηση συμμετέσχε ο αναπληρωτής περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Τάσος Αδαμόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Ανδρέας Τσουκαλάς και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Γιώργος Σπίνος.