Τ.Ο. Μεσσηνίας ΚΚΕ: Συλλαλητήριο στην Καλαμάτα κατά της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Τ.Ο. Μεσσηνίας ΚΚΕ: Συλλαλητήριο στην Καλαμάτα κατά της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Συλλαλητήριο στον πεζόδρομο της Αριστομένους, και ειδικότερα έξω από το παλιό Δημαρχείο της πόλης, πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας του ΚΚΕ, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, καθώς και για την παύση αποστολής στρατιωτών και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.

Ομιλία κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης απηύθυνε το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Δημήτρης Τζαβάρας, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πάντοτε κρατούσαμε ψηλά τη σημαία της αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης κι έχουμε ως κόμμα τεράστια αναγνωρισμένη συμβολή σε αυτό το κρίσιμο μέτωπο. Όμως, τώρα θέλουμε να σημάνουμε πραγματικό συναγερμό στα ελληνικά λαϊκά στρώματα και τις μαζικές οργανώσεις του λαού: τα πράγματα πλέον εξελίσσονται πολύ επικίνδυνα για το λαό μας όσον αφορά στους πολέμους και την ελληνική εμπλοκή σε αυτούς».

Και πρόσθεσε: «Σε καιρούς δύσκολους, που η λαϊκή πλειοψηφία σφίγγει ολοένα το ζωνάρι, πληρώνουμε ιλιγγιώδη ποσά για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και τις ανάγκες του, για αγορά αεροσκαφών».

Απαιτήσεις

Για όλα τα παραπάνω, ο κ. Τζαβάρας σημείωσε εκ μέρους της Τ.Ο. Μεσσηνίας του ΚΚΕ ότι «είναι ώρα να παλέψουμε, δυνατά και μαζικά, για να φύγει η χώρα από τα πολεμικά σφαγεία των ιμπεριαλιστών».

Όπως, δε, σημείωσε λίγο αργότερα, απαιτείται: άμεση επιστροφή της φρεγάτας «Ύδρα» και όλων των αποστολών εκτός συνόρων, τέρμα στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, να κλείσουν, τώρα, όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις, να μην καταστεί Κέντρο Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ το αεροδρόμιο Μεσσήνης, καθώς και να αποδοθεί ελευθερία στην Παλαιστίνη με ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967, και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Χρ.Μ.