Θέλουμε να πηγαίνει καλά το Καλαματιανό Καρναβάλι, αλλά να είμαστε και ρεαλιστές

Θέλουμε να πηγαίνει καλά το Καλαματιανό Καρναβάλι, αλλά να είμαστε και ρεαλιστές

11 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Καλαματιανό Καρναβάλι, με την πλειοψηφία των δημοτών να θέλει να στέφεται με επιτυχία και κάθε χρόνο να γιγαντώνεται, αφού προσφέρει χαρά και ενισχύει την τοπική οικονομία.

Από την άλλη, όμως, καλό θα είναι να βλέπουμε ρεαλιστικά τα πράγματα, καθώς τα χρήματα που ξοδεύονται προέρχονται, πέραν των χορηγιών, και από τους δημότες.

Στην τελετή έναρξης, λοιπόν, είδαμε κάποιες… αρρυθμίες: η πρώτη εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 7.00 το απόγευμα, κάτι που έγινε, όμως η συναυλία που ήταν προγραμματισμένη για τις 8.00, ξεκίνησε στις 7.30.

Να συμπληρώσουμε ότι, κατά το αναρτημένο συμφωνητικό που υπάρχει στο diavgeia (ΑΔΑ Ψ2Π7ΟΡΦΕ-Ν1Ε), η συμφωνία αναφέρει ότι η εταιρεία παραγωγής για τη συναυλία έλαβε (συν τον ΦΠΑ 24%) 8.432 ευρώ.

Τώρα, γιατί ξεκίνησε νωρίτερα, πώς επιλέχθηκε το συγκεκριμένο συγκρότημα και αν τελικά μάζεψε κόσμο, είναι κάτι υποκειμενικό, αφού ο καθένας βλέπει διαφορετικά τα πράγματα.

Συνεχίζουμε με άλλο ποσό που αφορά στην ίδια εταιρεία παραγωγής και ειδικότερα για τον παρουσιαστή της τελετής λήξης. Θα λάβει η εταιρεία 3.472 ευρώ (μαζί με ΦΠΑ 24%), ενώ για τη συναυλία που θα δοθεί την ίδια μέρα από τον ίδιο, θα λάβει ακόμα 13.640 ευρώ (με τον ΦΠΑ 24%).

Στα παραπάνω ποσά έρχονται να συμπληρωθούν τα έξοδα μετακίνησης από και προς την Αθήνα 2.232 ευρώ (με τον ΦΠΑ 24%).

Σύμφωνα, λοιπόν, με το συγκεκριμένο έγγραφο που ο καθένας μπορεί να δει και αφορά στη συμφωνία «Φάρις» και εταιρείας που προφανώς «μανατζάρει» τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες, το σύνολο φτάνει τα 27.776 ευρώ.

Τα ποσά αυτά, βέβαια, αφορούν μόνο στους καλλιτέχνες και όχι άλλα έξοδα που χρειάστηκαν και ευτυχώς τα χρήματα δόθηκαν και θα δοθούν σε επαγγελματίες της πόλης.

Επαναλαμβάνουμε ότι θέλουμε ο κόσμος να διασκεδάσει, θέλουμε η πόλη να «βουλιάξει» από επισκέπτες, θέλουμε να δουλέψουν τα μαγαζιά, ενώ αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής και, κυρίως, στους καρναβαλιστές… όμως, ας δέχονται και κάποιοι την κριτική, αφού μιλάμε και για χρήματα δημοτών.
Π.Μπ.