Το δάχτυλο και τα γέλια…

Το δάχτυλο και τα γέλια…

Δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα από την προχθεσινή συζήτηση, στη Βουλή, επί της πρότασης δυσπιστίας, «παίζουν» στα κοινωνικά δίκτυα. Στο ένα πρωταγωνιστεί, όπως αναμενόταν για ευνόητους λόγους, ο Κώστας Καραμανλής και στο άλλο οι Μάκης Βορίδης και Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών προέταξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αρκετές φορές το δάχτυλο, δείχνοντας ότι μόνο απολογούμενος δεν αισθάνεται για το έγκλημα των Τεμπών. Άλλωστε και στην ομιλία του απέφυγε κάθε αναφορά σε λάθη, δεν είπε ούτε μία φορά τη λέξη «συγγνώμη» και με έπαρση επιτέθηκε στην αντιπολίτευση. Το σηκωμένο δάχτυλο του Κώστα Καραμανλή ήταν όλα αυτά μαζί σε μια φωτογραφία.

Η δεύτερη φωτογραφία που κάνει το γύρο των ελληνικών social media είναι αυτή που Μάκης Βορίδης και Δόμνα Μιχαηλίδου γελάνε. Ο υπουργός Επικρατείας και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συζητούσαν κάτι που τους προκάλεσε έντονα γέλια και ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Κονταρίνη (πρακτορείο Eurokinissi), δυστυχώς για τους ίδιους, τους απαθανάτισε. Μάλλον το αστείο δεν μπορούσε να περιμένει για αργότερα.

Τα σχόλια των χρηστών σε Facebook και Χ (πρώην Twitter), δεδομένου και του περιεχομένου της συζήτησης για τα Τέμπη και τους 57 νεκρούς, ήταν πάρα πολλά και όλα αρνητικά.

Α.Π.