Το υγειονομικό κενό στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας είναι υπαρκτό

Το υγειονομικό κενό στην περιοχή  της Ανατολικής Πυλίας είναι υπαρκτό

Σύμφωνα με την παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος”

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, σε σχέση με το υπαρκτό υγειονομικό κενό στην Ανατολική Πυλία.

Σύμφωνα με την υπουργό: “Καλύπτονται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής”, αφού “το Π.Ι. Λογγά εφημερεύει σε 24ωρη βάση καλύπτοντας (18) ημέρες το μήνα” και “η αναφερόμενη περιοχή από το Πεταλίδι μέχρι και την Κορώνη καλύπτεται κυρίως από τον σταθμό ΕΚΑΒ της Πύλου και της Καλαμάτας”.

Πολύ εύκολα καταρρίπτονται τα επιχειρήματα της υπουργού, αφού στις υπόλοιπες 12-13 μέρες του μήνα που δεν εφημερεύει το ΠΙ Λογγά, ο πλησιέστερος υγειονομικός σχηματισμός που θα πρέπει να απευθύνονται οι κάτοικοι, σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος, είναι το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης.

Επίσης, δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκής η κάλυψη της ευρύτερης περιοχής της Κορώνης από τους σταθμούς ΕΚΑΒ της Πύλου και της Καλαμάτας, τη στιγμή που ο ελάχιστος χρόνος απόκρισης είναι στην ιδανικότερη περίπτωση πάνω από 45 – 65 λεπτά αντίστοιχα.

Το υγειονομικό κενό στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας είναι υπαρκτό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ και Κέντρου Υγείας 24ωρης λειτουργίας. Το υπουργείο θα πρέπει να πάψει να εθελοτυφλεί μπροστά στις υπαρκτές ανάγκες του πληθυσμού.

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής της παράταξης

φωτογραφία αρχείου