Ξεκινά σήμερα το 164ο Καρναβάλι Μεσσήνης

Ξεκινά σήμερα το 164ο Καρναβάλι Μεσσήνης

Αύριο για πρώτη φορά η Carnavalada

Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει από σήμερα η Μεσσήνη, με τις πρώτες εκδηλώσεις από τις 11.30 πρωί να περιλαμβάνουν τσικνίσματα και γλέντι στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπως και στην πλατεία Μαρίνου Αντύπα.

Στις 6.00 το απόγευμα θα βγει στους δρόμους της Μεσσήνης το άρμα του Μπεκρή, ενώ η επίσημη έναρξη του 164ου Καρναβαλιού της Μεσσήνης θα γίνει αύριο Παρασκευή με την Carnavalada, τη νυχτερινή παρέλαση και την παρουσίαση της βασίλισσας, ενώ η βραδιά θα κλείσει με μουσική και χορό από τον dj T-BAT.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, τόσο στην πόλη της Μεσσήνης όσο και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες, με κορύφωση την Καθαρά Δευτέρα με την καρναβαλική παρέλαση και τη συναυλία της Αναστασίας.

Με αφορμή τη σημερινή έναρξη, το «Θάρρος» βρέθηκε στη Μεσσήνη και συνομίλησε με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παναγιώτη Μπεσσή, ο οποίος μας μίλησε για το γιορτινό κλίμα που επικρατεί και τις πυρετώδεις προετοιμασίες.

Σύμφωνα με τον κ. Μπεσσή, το Καρναβάλι της Μεσσήνης έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να συνδυάσει παραδόσεις και έθιμα του τόπου και να αγκαλιαστεί τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους επισκέπτες. Άλλωστε, ανέφερε, δεν είναι τυχαίο που πραγματοποιείται επί 164 χρόνια. Αυτό, κατά τη γνώμη του, δείχνει ότι υπάρχουν γερές βάσεις, ενώ χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται και εμπλουτίζεται.

Τα πληρώματα μέχρι στιγμής φτάνουν τα 14, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί, όπως είπε, ενώ στο Νησιώτικο Καρναβάλι θα συμμετάσχει και πλήρωμα από τον Καρναβαλικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας, κίνηση που σηματοδοτεί τις προσπάθειες ενίσχυσης των σχέσεων στα πολιτιστικά δρώμενα με τους όμορους Δήμους.

Έτσι, πέραν του Δήμου Πύλου – Νέστορος, επαφή θα γίνει και με το Δήμο Καλαμάτας, ενώ την επόμενη Παρασκευή στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα πλέον καλέσματα. Μάλιστα, ο κ. Μπεσσής πρόσθεσε ότι πληρώματα του Καλαματιανού Καρναβαλιού θα συμμετάσχουν και σε αυτό της Μεσσήνης.

Χαρακτηριστικό, μεταξύ άλλων, του Καρναβαλιού της Μεσσήνης είναι τα άρματα, τα οποία κατασκευάζονται στο ειδικό εργαστήριο του Δήμου.

Ο κ. Μπεσσής είπε ότι και φέτος θα εμφανιστούν νέα άρματα, με σημαντικότερο εκείνο του Καρνάβαλου, ενώ σε αυτό το σημείο θέλησε να δώσει συγχαρητήρια στα άτομα που εργάζονται για την κατασκευή των αρμάτων.

Κατά την παρουσίαση των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων το «παρών» έδωσαν και μέλη της νεοσύστατης Εθελοντικής Πολιτιστικής Επιτροπής, με τον κ. Μπεσσή να εξηγεί ότι τα μέλη της θα έχουν ως σκοπό να «τρέξουν» κάποια πολιτιστικά θέματα του Δήμου, για να συμπληρώσει ότι «υπάρχουν εθελοντές και αυτό είναι κάτι αισιόδοξο».
Π.Μπ.