22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας με χιλιάδες συμμετοχές και απόλυτη επιτυχία

22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας με χιλιάδες συμμετοχές και απόλυτη επιτυχία

Η πιο αθλητική και γιορτινή μέρα, που αγκάλιασε όλη την πόλη, ήταν και φέτος ο Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας, τον οποίο διοργάνωσε με επιτυχία και ασφάλεια για όλους ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, με την υποστήριξη φορέων, υπηρεσιών, συλλόγων και χορηγών.

Για 22η χρονιά εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και απλώθηκαν σε όλο το μήκος της διαδρομής που για τα 10 χλμ. έφτασε έως την παραλία του Φιλοξένια, προκειμένου να τρέξουν ή να υποστηρίξουν και να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες.

Αισθητά αυξημένες από πέρυσι οι συμμετοχές, άγγιξαν τις 1300 στη μεγάλη διαδρομή και ξεπέρασαν τις 2.000 μαζί με τον παιδικό αγώνα 1,5 χλμ. και τον αγώνα Special Olympics.

Ανάμεσα σε αυτές και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος χάρηκε ιδιαίτερα τον αγώνα και έδωσε έμπρακτα μηνύματα για τη σημασία του αθλητισμού, τιμώντας με την παρουσία του μια διοργάνωση που σημαίνει πολλά για την πόλη.

Στο αγωνιστικό μέρος, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Μεσσήνιος Παναγιώτης Καρούτζος, ο οποίος πλησίασε κάτω από ένα λεπτό στο ρεκόρ αγώνα που κατέχει ο ίδιος από το 2021. Ο χρόνος του ήταν 31’59.
Στη 2η θέση ακολούθησε ο Γιάννης Καλογερόπουλος του ΓΣ Ακρίτα 2016 με επίδοση 34’00’’, ενώ 3ος ήταν ο Βαγγέλης Μάλιογλου από το γειτονικό Πύργο με 34’43’’.

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Γαλλίδα Claire Josqvin, η οποία διαμένει στη Μεσσήνη, με χρόνο 42’26’.
Στη 2η θέση ακολούθησε η Ελένη Θεοδωρακοπούλου του Kalamata Running Project και στην 3η η Καλαματιανή διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου, Σοφία Αθανασοπούλου.

Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και επιδόσεων, καθώς το μήνυμα του 22ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, είναι ο μαζικός αθλητισμός και η κοινωνική προσφορά (η φετινή συνάντηση ήταν αφιερωμένη στο Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία.), η 27η Απριλίου 2024 εγγράφηκε ανεξίτηλα στη μνήμη όσων συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην ετήσια αυτή αθλητική γιορτή του ΣΔΥΜ.

Πανέμορφες εικόνες από διάφορες περιοχές της διαδρομής και ιδιαίτερα από την παραλία, όπου το πολύχρωμο ποτάμι των δρομέων έτρεχε ή περπατούσε δίπλα στη θάλασσα, αποτυπώνονται σε φωτογραφίες και βίντεο που ταξιδεύουν στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο την πόλη της Καλαμάτας, και συντροφεύοντας τους φίλους της διοργάνωσης, μέχρι τον 23ο αγώνα που θα ακολουθήσει στις 26 Απριλίου 2025…

Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ