7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μόναχο

7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μόναχο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μόναχο της Γερμανίας, στο πλαίσιο αδελφοποίησης με το παλαιότερο εκεί σχολείο, το Wilhemsgymnasium, ένα γυμνάσιο ανθρωπιστικών σπουδών, πραγματοποίησε το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας. 

Στην επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε από 15 έως 19/4, συμμετείχαν 15 μαθητές της Β΄ και της Γ΄ τάξης του σχολείου, οι οποίοι είχαν φιλοξενήσει τους Γερμανούς μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Καλαμάτα. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Καλλιρρόη Κωνσταντοπούλου και Χριστίνα Παυλή.

Οι Έλληνες μαθητές και οι συνοδοί τους έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όπου τους παρέλαβαν οι Γερμανοί μαθητές που θα τους φιλοξενούσαν. Στη συνέχεια πήγαν στο σχολείο και παρακολούθησαν δύο ώρες μάθημα. Ακολούθως, τους καλωσόρισε ο διευθυντής, δρ Hotz, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και τους προσφέρθηκαν κεράσματα. Περιηγήθηκαν ακόμα στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου, επισκέφθηκαν το Ottobrun και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Όθωνα.

Επίσης, επισκέφθηκαν το Μουσείο της BMW, το Ολυμπιακό Πάρκο του Μονάχου και τον Ολυμπιακό Πύργο, τη Γλυπτοθήκη του Μονάχου, όπου ξεναγήθηκαν από το διευθυντή, δρα Christian Gliwitzky. Επιπλέον, ξεναγήθηκαν στο Alianz Arena, το γήπεδο της Bayern Μονάχου. Το τελευταίο βράδυ, Έλληνες και Γερμανοί μαθητές συμμετείχαν σε ελληνο-βαυαρικό γλέντι που οργανώθηκε από τους Βαυαρούς γονείς που φιλοξενούσαν τα παιδιά του Πειραματικού, στο σχολείο.

Κατά την επιστροφή, Έλληνες και Γερμανοί μαθητές μετέβησαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου και αποχαιρετίστηκαν με μεγάλη συγκίνηση.

Εν κατακλείδι, το ταξίδι αυτό είχε τεράστιο παιδαγωγικό και κοινωνικό κέρδος για τα παιδιά!