Αναβιώνει στο Μεικτό Ορκωτό η άγρια δολοφονία του 31χρονου στην παραλία «Καρτελά» Κυπαρισσίας

Αναβιώνει στο Μεικτό Ορκωτό η άγρια δολοφονία του 31χρονου στην παραλία «Καρτελά» Κυπαρισσίας

Η άγρια δολοφονία ενός 31χρονου Αλβανού εργάτη γης, το Νοέμβριο του 2022 στην παραλία Καρτελά Κυπαρισσίας, που είχε συνταράξει την τοπική κοινωνία, αναβιώνει από χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας.

Κατηγορούμενοι είναι ένας 32χρονος ομοεθνής του, ένας 26χρονος Ρομά και μια 32χρονη Ελληνίδα, που αντιμετωπίζουν τις βαριές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τελεσθείσης από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστείας, τελεσθείσης από κοινού με ιδιαίτερη σκληρότητα, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Τα κίνητρό τους φέρεται να είναι οικονομικό, καθώς εκείνο το βράδυ όλοι μαζί βρέθηκαν σε μπαράκι της Κυπαρισσίας, με το θύμα – σύμφωνα με μαρτυρίες- να έχει πάνω του 12.000 ευρώ, αλλά όταν βρέθηκε νεκρός τα χρήματα είχαν κάνει «φτερά».

Θαμμένος στην άμμο
Το θύμα, σύμφωνα και με τις καταθέσεις μαρτύρων, τον τελευταίο καιρό πριν από τη δολοφονία του είχε μετακομίσει και εργαζόταν στη Σπάρτη. Εκείνες τις ημέρες είχε επιστρέψει στην Κυπαρισσία όπου ζούσε συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να δει το νέο τους μωρό. Έμεινε, μάλιστα, μαζί τους και τους έδειξε το ποσό των 12.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ενώ ζήτησε να τον βοηθήσουν να τα στείλει στη χώρα του. Ο ίδιος δεν είχε νόμιμα έγγραφα και γι’ αυτό δεν μπορούσε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, το βράδυ της Κυριακής 6 Νοεμβρίου, όπως κατέθεσαν οι συγγενείς του, έχοντας τα χρήματα μαζί του επισκέφθηκε μπαράκι και μετά τις 2 τα μεσάνυχτα έφυγε μαζί με τους τρεις κατηγορούμενους με το ίδιο όχημα.

Την άλλη ημέρα το απόγευμα κάτοικος της περιοχής είχε βγει για τη συνηθισμένη του βόλτα με το σκύλο του, στη παραλία «Καρτελά» της Κυπαρισσίας. Όπως περιέγραψε χθες κατά την κατάθεσή του, προχωρώντας στο τέλος του δρόμου είδε ένα βουναλάκι από άμμο, το οποίο την προηγούμενη ημέρα δεν υπήρχε. Σκαλίζοντάς το με ένα ξύλο, είδε πως από κάτω υπήρχε αίμα, ενώ πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι γίνεται άκουσε το σκύλο του, σε απόσταση 10 μέτρων από το σημείο, να γαυγίζει.

Πηγαίνοντας κοντά, βρέθηκε μπροστά στο μακάβριο θέαμα, με το 31χρονο να κείτεται μπρούμυτα και από την πλάτη και πάνω με όλο του το κεφάλι να είναι θαμμένο στην άμμο.

Προφυλακισμένοι
Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο θάνατος του θύματος προήλθε τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης από χτυπήματα με αντικείμενο στο κεφάλι και έτσι οι πρώτοι που αναζητήθηκαν ήταν τα άτομα με τα οποία έφυγε από το μπαράκι.

Κανένας από τους τρεις δεν εντοπίσθηκε στην περιοχή της Κυπαρισσίας, αλλά το επόμενο βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισαν τον 32χρονο Αλβανό και την 32χρονη Ελληνίδα να κινούνται κοντά στο Ζευγολατιό του Δήμου Οιχαλίας, κι αφού αρχικά τους προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, εν συνεχεία προχώρησαν στη σύλληψη τους, ενώ πάνω τους βρέθηκαν 5.300 ευρώ.

Την επόμενη ημέρα παραδόθηκε στην Αστυνομία και ο 26χρονος Ρομά.

Χθες, μέχρι το απόγευμα, στο ΜΟΔ ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και λόγω του προχωρημένου της ώρας, η συνεδρίαση διεκόπη και θα συνεχισθεί την προσεχή Πέμπτη με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είναι προφυλακισμένοι.  Ο μεν 32χρονος Αλβανός κατά τη διαδικασία της ανάκρισης φέρεται να έχει παραδεχτεί τη συμμετοχή του στο τραγικό συμβάν, όμως από κοινού με τους συγκατηγορούμενούς του. Αντίθετα, η 32χρονη Ελληνίδα και ο 26χρονος Ρομά αρνούνται τη συμμετοχή τους στην ανθρωποκτονία και τη ληστεία.

Της Βίκυς Βετουλάκη