Άνοιξε τις πόρτες της η εικαστική έκθεση «ΙΔΜΕΝ» στην Καλαμάτα

Άνοιξε τις πόρτες της η εικαστική έκθεση «ΙΔΜΕΝ» στην Καλαμάτα

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής, στη γκαλερί Α49 η έκθεση «ΙΔΜΕΝ», που αποτελεί μια συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Όπως έγινε γνωστό από πλευράς των διοργανωτών, η επιλογή της ονομασίας «ΙΔΜΕΝ» (:γνωρίζουμε) για τη συγκεκριμένη έκθεση επιλέχθηκε για να αποδοθεί η έννοια της λειτουργίας της τέχνης, όπως περιγράφεται στη Θεογονία του Ησίοδου (απόσπασμα 25-30).

«Ποιμένες της υπαίθρου, κακές ντροπές, στομάχια σκέτα,
γνωρίζουμε να λέμε ψέματα πολλά, με την πραγματικότητα όμοια,
μα ξέρουμε, σαν θέλουμε, να ψάλλουμε κι αλήθειες».

Ο σκοπός της συνεργασίας με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών είναι η προσέγγιση μερικών από τα κύρια θέματα των αρχαιοτήτων στη μόνιμη συλλογή του μουσείου και η συσχέτισή τους με το παρόν. Με άλλα λόγια, πρόθεση της συνεργασίας είναι να δημιουργηθεί ένας διάλογος ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εξής εικαστικοί

Ηλίας Χριστόπουλος, Ευγενία Ντεκελέ, Ηλίας Μακρής, Κανέλλα Στασινοπούλου, Νίκος Ηλιόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλι, Βασίλης Καριζώνης, Στάθης Καρυδομάτης, Γκέλυ Φράγκου, Αγγελική Πολίτη, Emma Dolphin, Dermot Naughton, Peter Eastland, Dimitris Raftelis, Idun Lisbet Storrud, Annette Hilbrecht, Ingrid Weinert, Brigitte Woda-Stabl.

Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου – 31 Μαΐου 2024

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Σάββατο, 11:00 – 14:00
Κυριακή, Κλειστά.