Δημοκράτες και ευρωεκλογές: Υποψήφιος και ο Μεσσήνιος Ι. Βουρνάς


Τους δεκατέσσερις πρώτους υποψηφίους τους για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσαν οι «Δημοκράτες», το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου. Ανάμεσα στα ονόματα συγκαταλέγεται κι αυτό του ίδιου του προέδρου. Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες δε, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα 42 πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος, οι υποψήφιοι κατάγονται από διαφορετικές περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε αναφέρει σε σχέση με τους «Δημοκράτες», πως πρόκειται για πολίτες που «προέρχονται από την κοινωνία, με έντονη πολιτικότητα και που έρχονται στην πολιτική για να την υπηρετήσουν με κοινή λογική και μετριοπάθεια».

Μεταξύ των πρώτων υποψηφίων που ανακοινώθηκαν είναι και το όνομα του Μεσσήνιου Ιωάννη Βουρνά.

Βιογραφικό
Ο Ιωάννης Βουρνάς γεννήθηκε στη Μεσσηνία. Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Καλαμάτα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος ανθυποσμηναγός. Από το 1984 ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού, ασχολούμενος με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών έργων, σε ολόκληρο το Νομό Μεσσηνίας, στην Ηλεία και τη Λακωνία. Είναι παντρεμένος με την Ανδριάνα Καλλιμώρου, και πατέρας της Χριστίνας και του Αλέξανδρου, που ασκούν το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού μαζί του.

Διετέλεσε μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Πελοποννήσου εκλεγόμενος με προσωπικό ανεξάρτητο συνδυασμό από το 2010 έως το 2019 και αντιπρόεδρος την περίοδο 2013-2016.