Δήμος Καλαμάτας: Συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας

Δήμος Καλαμάτας: Συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας

Την πρώτη του συνεδρίαση για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο πραγματοποίησε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας χθες, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καλαμάτας, υπό την προεδρία του Αναστάσιου Ηλιόπουλου και με τη συμμετοχή δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, εκπροσώπου της Αστυνομίας, εκπροσώπου των κοινωνικών υπηρεσιών και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που άπτονται των περιστατικών παραβατικότητας που αντιμετωπίζει ο Δήμος, και συζητήθηκαν οι κοινωνικές διαστάσεις του προβλήματος, που χαρακτηρίστηκε ως πολυπαραγοντικό.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στα σχολεία, με αφορμή την έξαρση των περιστατικών βίας και παραβατικότητας, καθώς και στη συμπερίληψη των Ρομά στην τοπική κοινωνία, διότι υπάρχει μεγάλος βαθμός παραβατικότητας στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Προτάθηκε, λοιπόν, να γίνουν ενημερωτικές ημερίδες για το κοινό, αλλά και να λάβει προληπτικά μέτρα η Πολιτεία, ώστε να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν οι παθογένειες του κοινωνικού αυτού προβλήματος.

Κοινή πεποίθηση υπήρξε ότι οι συνεδριάσεις θα γίνονται πλέον ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση και κοινός βηματισμός των αρμόδιων φορέων, καθώς και παρακολούθηση των δράσεων που θα δρομολογηθούν, ώστε να υπάρξουν και απτά αποτελέσματα, στο βαθμό που αναλογεί από την πλευρά του Δήμου.