Δήμος Πύλου-Νέστορος: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ηλίας Κανάκης από την παράταξη Καρβέλα

Δήμος Πύλου-Νέστορος: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ηλίας Κανάκης από την παράταξη Καρβέλα

Ο Ηλίας Κανάκης γνωστοποίησε χθες την απόφασή του να αποχωρήσει από την παράταξη «Δίπλα στον Πολίτη» του δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα.

Με επιστολή που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κανάκης εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής του.

Σε επιστολή του δε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει: “Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να δηλώσω ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος την αποχώρησή μου από τη δημοτική παράταξη «Δίπλα στο δημότη» για λόγους που άπτονται της αυτοδιοικητικής μου αξιοπρέπειας, εξαιτίας της άκρατης εργαλειοποίησης προσώπων και θεσμών, που πλέον τείνει να γίνει πεπατημένη πολιτική πρακτική του δημάρχου Πύλου –Νέστορος, κ. Παναγιώτη Καρβέλα.

Η αυτοδιοικητική μου ιστορία και αξιοπρέπεια δε μου επιτρέπει να στοιχίζομαι πίσω από όσους εύκολα παθητικοποιούνται και χειραγωγούνται από κοντόφθαλμους μηχανισμούς αλλότριων συμφερόντων προς τις πραγματικές ανάγκες αυτού του τόπου.

Αρνούμαι να γίνω διεκπεραιωτής άχαρων ρόλων, ταυτιζόμενων με την απαρχαιωμένη νοοτροπία μιας δημοτικής παράταξης που ουσιαστικά από την πρώτη ημέρα της επανεκλογής της διαφαίνεται πως έχει ήδη κλείσει τον αυτοδιοικητικό της κύκλο και το μόνο που υπηρετεί πλέον είναι η διαιώνιση φαινομένων «αυτοδιοικητικού δεινοσαυρισμού» και «νενεκισμού» στο πρόσωπο του ενός.

Από σήμερα και μέχρι τη λήξη αυτής της δημοτικής περιόδου, με αίσθημα ευθύνης έναντι των δημοτών του Δήμου Πύλου-Νέστορος, θα συμμετάσχω δημιουργικά ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αυτοδιοικητικής μου πορείας, όπως έπραξα στο παρελθόν, έτσι και τώρα, όπου χρειαστεί θα σταθώ απέναντι σε ενδεχόμενα αλισβερίσια ή παρασκηνιακές συμφωνίες της Δημοτικής Αρχής με νεόκοπους σωτήρες αυτού του τόπου.

Παρ’ όλο που προσπάθησα με αποκλειστικά δικές μου πρωτοβουλίες να δώσω λύσεις για τους συνδημότες και τον τόπο μου, μετά λύπης διαπιστώνω ότι πάλευα μόνος, χωρίς να έχω, ως όφειλα, τον τελευταίο και καθοριστικό ρόλο στο θέμα των καίριων αρμοδιοτήτων μου.

Ευχαριστώ θερμά τον κόσμο που στήριξε με τόλμη και αυταπάρνηση την υποψηφιότητά μου. Με αίσθημα ευθύνης ζητώ συγγνώμη από τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μου για όσα μου στέρησαν τη δυνατότητα να υλοποιήσω”.