ΔΣ Τριφυλίας: Έκτακτη συνεδρίαση για παντριφυλιακό συλλαλητήριο το Σάββατο

ΔΣ Τριφυλίας: Έκτακτη συνεδρίαση για  παντριφυλιακό συλλαλητήριο το Σάββατο

Ως διαμαρτυρία στην απαξίωση των κρατικών δομών της περιοχής

Σε έκτακτη συνεδρίαση συγκαλείται τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για τη διοργάνωση παντριφυλιακού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας, το Σάββατο 20 Απριλίου, αναφορικά με την απαξίωση κρατικών δομών της περιοχής.

Στην πρόσκληση της 12ης έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. Τριφυλίας έτους 2024, προς τους δημοτικούς συμβούλους, που εξεδόθη και απεστάλη χθες το πρωί, αναγράφονται ως θέματα ημερήσιας διάταξης: «1. Έγκριση διενέργειας έκτακτης συνεδρίασης τη 15η/4/2024. 2. Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για διεξαγωγή παντριφυλιακού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για τη γενικότερη απαξίωση των δομών της περιοχής μας».

Προστίθεται, δε, ότι «το εν λόγω θέμα εισάγεται ως κατεπείγον λόγω της συνεχιζόμενης υποβάθμισης και κατάργησης των κρατικών δομών στον Δήμο Τριφυλίας και πρέπει να συζητήσουμε για τον τρόπο διαμαρτυρίας».

Στην εισήγηση του θέματος που απεστάλη ακολούθως στους δημοτικούς συμβούλους αναγράφεται: «Ο δήμαρχος Τριφυλίας καλεί το Σώμα στη λήψη απόφασης για τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 18.00, στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας, για να εκφραστεί η διαμαρτυρία σύσσωμης της Τριφυλίας στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των κρατικών δομών. Οφείλεται να εκφραστεί διαμαρτυρία για την επερχόμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, το οριστικό κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους, την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και την έλλειψη αισθήματος ασφάλειας με την υποστελέχωση του Α.Τ Τριφυλίας και Α.Τ Γαργαλιάνων και με τη συνεχιζόμενη άρνηση επαναλειτουργίας των Α.Τ Φιλιατρών και Α.Τ Κοπανακίου. Στο συλλαλητήριο θα προσκληθούν οι βουλευτές Μεσσηνίας, όλοι οι εκπρόσωποι φορέων της Τριφυλίας και τα Μέσα Ενημέρωσης».

Η.Γ.