Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο του Ντίσελντορφ για το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο του Ντίσελντορφ για το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο “Ελληνισμός της Διασποράς – Ομογένεια” 50 μαθητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας και 6 καθηγητές (Δρεκόλια Αθηνά, Θεοδωρόπουλος Γεώργιος, Τσάλτας Γεώργιος, Ξένου Βασιλική, Θεοδοσάκη Δέσποινα και Πανταζοπούλου Γεωργία.) επισκέφθηκαν το Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο του Ντίσελντορφ στη Γερμανία τις προηγούμενες μέρες. Εκεί οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας και της Γερμανίας, να συγκρίνουν, να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές και να πληροφορηθούν για τον τρόπο διαβίωσης σε μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Η παιδαγωγική ομάδα διέμεινε στην πόλη της Κολωνίας, όπου και επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό, το Μουσείο Σοκολάτας και ξεναγήθηκε στο ιστορικό κέντρο, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία εντοπίσουν ίχνη ιστορίας ετών από τη Ρωμαϊκή εποχή. Επιπλέον, οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Βόννη, πρώην πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας από το 1945 ως το 1990, το μουσείο Γερμανικής Ιστορίας μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο,, το ανάκτορο Ποπελσντορφ και το βοτανικό κήπο που υπάρχει από το 1300 και φιλοξενεί σπάνια είδη φυτών. Επίσης, περιηγήθηκε τις πόλεις – μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, Κομπλεντζ, Σανκτ Γκοαρσχάουζεν και Ρυντελσχάιμ που είναι χτισμένες στις όχθες του Ρήνου.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έκλεισε με επίσκεψη και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Φρανκφούρτης που αποτελεί οικονομικό κέντρο της Γερμανίας. Σχετικά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, αφού ευχαριστεί τη Διεύθυνση του σχολείου και τους συνοδούς καθηγητές, αναφέρει: «Τα παιδιά γύρισαν με τις καλύτερες εντυπώσεις έχοντας ζήσει ξεχωριστές εμπειρίες! Ελπίζουμε στο μέλλον να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής μαθητών, έτσι ώστε να μειωθεί το οικονομικό κόστος που είναι απαγορευτικό για τις περισσότερες οικογένειες! Οι εκδρομές αυτές ανοίγουν νέα μονοπάτια στο μέλλον των παιδιών!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου