Ένωση Γονέων Τριφυλίας: Επί τάπητος τα προβλήματα των σχολικών μονάδων σε συνάντηση με το δήμαρχο

Ένωση Γονέων Τριφυλίας: Επί τάπητος τα προβλήματα των σχολικών μονάδων σε συνάντηση με το δήμαρχο

Συνάντηση του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη και μελών της προσωρινής Διοίκησης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Τριφυλίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος επικρότησε την πρωτοβουλία και την προσπάθεια δημιουργίας Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων στο Δήμο και διαβεβαίωσε πως θα είναι σύμμαχος στις προσπάθειες ανάδειξης, αλλά και επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες σχολικές μονάδες, λόγω και της σημαντικά μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης.

Όπως σημειώνεται ακόμα εκ μέρους της Ένωσης: «Ο κ. δήμαρχος μας ενημέρωσε πως πρόκειται άμεσα να δρομολογηθεί ο απαραίτητος προ-σεισμικός έλεγχος στις σχολικές μονάδες του Δήμου και ότι θα πραγματοποιηθούν άμεσα επισκευές και συντηρήσεις πολλών σχολείων. Επιπλέον, του επισημάναμε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στα σχολεία και αφορά στην έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, και που συνεπάγεται την ανεπαρκή καθαριότητα των σχολείων, ώστε από τη νέα σχολική χρονιά να έχει προβλεφθεί και να μην υφίσταται πλέον.

Τέλος, του προτείναμε με τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς να πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου, των αρμόδιων αντιδημάρχων και της Τεχνικής Υπηρεσίας, αλλά και όλων των Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας και των διευθυντών των σχολείων, μέχρι στην Ένωσή μας μέσα από τις προσεχείς εκλογές των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων να εκπροσωπηθούν και άλλοι Σύλλογοι Γονέων του Δήμου μας, με σκοπό να αναδειχθούν τα σημαντικά προβλήματα και οι ελλείψεις που υπάρχουν, ώστε να επιλυθούν κατά το νέο σχολικό έτος.

Καλούμε όλους τους γονείς του Δήμου μας να δυναμώσουν την δράση των συλλόγων τους, γιατί μόνο με τη συμμετοχή μας και μέσα από τη συλλογική διεκδίκηση μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση των σχολείων και συνολικά της εκπαίδευσης.

Ακόμα και σήμερα (σ.σ. χθες), έπειτα από τον αρκετά ισχυρό σεισμό στην περιοχή μας, καταλαβαίνουμε όλοι τη μεγάλη αναγκαιότητα που υπάρχει για άμεσες παρεμβάσεις στις υποδομές των σχολικών κτηρίων, στον έλεγχο και τη συντήρηση αυτών».