Εντολή για επανέλεγχο όλων των επικίνδυνων κτισμάτων της Καλαμάτας

Εντολή για επανέλεγχο όλων των επικίνδυνων κτισμάτων της Καλαμάτας

Σε άμεσο επανέλεγχο όλων των επικίνδυνων κτισμάτων της Καλαμάτας προχωρά ο Δήμος, κατόπιν σχετικής εντολής της διευθύντριας της Πολεοδομίας, Σταυρούλας Αγρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας σημειώνεται ότι αφορμή για τον επανέλεγχο στάθηκε ο πρόσφατος σεισμός των 5,7 Ρίχτερ και τονίζεται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με το υπ’ αριθμ. 33859/01-04-24 έγγραφό της, η διευθύντρια Πολεοδομίας, Σταυρούλα Αγρίου, έδωσε εντολή, προκειμένου το Τμήμα Αυθαιρέτων και Επικινδύνων να διενεργήσει άμεσα, αρχής γενομένης από σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου 2024 και έως το τέλος της εβδομάδας, επανέλεγχο σε όλα τα επικίνδυνα κτίσματα για τα οποία υπάρχουν πρωτόκολλα επικινδύνου οικοδομής, τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί, καθώς και σε αυτά που έχει περιέλθει σε γνώση της Υπηρεσίας ορατή επικινδυνότητα και κίνδυνος κατάρρευσης τμημάτων.

Αφορμή για τον επανέλεγχο, στον οποίο συμμετέχει το σύνολο των υπαλλήλων του Τμήματος, στάθηκε το σεισμικό γεγονός που σημειώθηκε την 30ή Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της διευθύντριας Πολεοδομίας, θα υπάρξει, επίσης, καταγραφή όλων των περιπτώσεων που δεν υπάρχει συμμόρφωση των ιδιοκτητών με τα προτεινόμενα μέτρα για άρση της ετοιμορροπίας τους, προκειμένου να επακολουθήσουν οι εκ του νόμου επιβαλλόμενες ενέργειες.

Σκοπός, όπως τονίζεται από την κα Αγρίου, είναι η λήψη οποιουδήποτε μέτρου κρίνεται απαραίτητο για την αποσόβηση κινδύνου κατάρρευσης τμημάτων και γενικότερα κρίνεται απαραίτητο για την ασφάλεια των περίοικων και των διερχομένων.

Υπενθυμίζεται ότι άμεσα από την 30ή Μαρτίου, οπότε και σημειώθηκε η σεισμική δόνηση, κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, σε συνεργασία και συνεννόηση με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, προέβησαν σε αυτοψίες σε σχολικές μονάδες του Δήμου, κατά τις οποίες δε διαπιστώθηκαν προβλήματα».